[26] 電單車討論區 (132)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
憑肉眼係咪分唔到人哋架車係咪直出
頭段應該都比啡呤遮住晒
中尾夠了
靚聲就得 唔洗嘈
有錢換全梳, 無痛苦
反正你換中尾都一樣嘈
點解唔盡D 換晒全梳
唔篤電腦改全梳真心覺得係最無謂嘅改裝
其實裝外掛電腦其實都唔一定係好事
你又唔係落track
唔係你份i 好易積碳
改全梳令空燃比錯晒 頭段無晒仲打埋炮 香港地改尾已經好夠
下下扭爆當我無講過
「買呢啲車你唔係諗住要嚟塞車吖?」
「揸得呢啲都係禮拜六日先出車㗎啦」
「落雨你都唔揸㗎啦?」
屌攞完車第二定三日已經攞去塞老龍同大埔道,出街買野見人食飯,當架cbr交通工具咁用
其實改左喉都係錯晒風油比
落電腦唔係無用
只係改善打炮情況
再者香港無馬力機真係識寫電腦
跑車唔好咁對佢
唔係好傷車
改全疏都算, 如果同時改埋高流量風隔或者改裝風盒就真係會令到風油比錯到傷車嘅程度

不過都無辦法 香港無人識tune電單車
咁我行街都盡量比佢唔同轉數都用吓嘅
而家先揸咗兩三次仲同佢互相了解緊,唔諗住拎佢飛車
咁改得全梳就會改高流量風隔
電腦會識得自動tune
求救有冇補呔鋪介紹?拖車公司介紹?
中左鐵片 唔知補唔補到
有能力嘅話(又有錢又有地方)執一副殘啲嘅偈返嚟慢慢rebuild 當玩具咁砌,砌好咗先至成副偈換出嚟

一來你架車又唔會放咗喺度冇得郁,可以慢慢等零件,二來你砌嗰陣又可以有成副真偈喺你面前做reference

仲有你而家揸緊架車就算覺得有咩小問題都會感覺良好,因為你知道將有一副fully rebuild 嘅偈準備可以放入去

鍾意嘅話副新偈可以磨吓個盤加大小小壓縮比,又可以port and polish 出入氣口,大把細微細眼嘢可以整吓
諗起steam 隻整車simulator
屋苑停車場 日日都揸 乜撚都唔落
做到咁細就要有適合既測量工具,
駕駛感覺過於主觀,要有實際數據對比先知有咩效果。
免得到時得個搞字唔過癮。
要睇原裝行車電腦識唔識去就返新setting 。
曾經有人只係改全梳直通喉,點知經常打炮&出FI,最終死死地氣買返條二手原廠喉
睇咩
600rr
老實講唔揸放係度擺傷車過去老龍塞車
啲跑車通常都係放壞唔係揸壞
星期六日邊有咁得閒出去跑山
放上marketplace 賣/送畀人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞