[26] 電單車討論區 (132)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我同你一樣,但係諗住買kawi 街車
因為d design肉鳩酸設計師又懶,N年都唔轉一次款。講外觀設計真係得yamaha稍為有上進心少少
咩年份?好唔好揸?心郁郁想換
12年款 kickstart好唔好就見仁見智既
至少而家我睇完片 睇完車主手冊 習慣咗之後 幾腳之內就踩得着

然後上到7,80就覺得架車飄飄哋 因為冇揸過其他車 唔知係S R400問題 定係正常都係咁

然後7,80要上到三波尾四波 五個波段我都唔知極速去得邊 但據外國講可以上到190

睇外國嗰啲好多嘢可以改 Cafe racer最多 我都想換低啲個把 改裝可玩性高

好渣就幾好揸嘅 易操控 少咁樣嘢壞 電池又唔使點換 換機油麻煩啲 乾式引擎

然後上一手唔肯定保養成點 有冇保養都唔知 揸咗唔係好耐未做大執 油耗1蚊1公里左右 我諗執完會低啲嘅
好吸引之前咋開手波羊 好想搵返嗰種純機械式嘅美好
想問吓各位師兄頭盔買開幾錢
cardbon 係咪真係好用輕好多
(kawa)
不過口球R7同MT-07/09個啲樣真係好見仁見智
就算係全碳纖都唔輕得幾多
頭盔更講整個嘅重量分布

買幾多錢?攻頂無煩惱

利申:Shoei Z7,XR1100,GT Air(已退役)

X14,Z8(現役)仲有個全碳開面後座用
頭12/17,尾19/55/17 有興?
supercorsa v3 sc , 8成新左右.
巴打幾錢,咩年份有冇相睇下
如果新手出車, 下面3架邊架好
CBR650R
MT-03
R7
因為想買過3000嘅盔 但俾朋友話唔值
3架都唔同類型…
你搞清楚你揸咩野風格先好wo

利申:當R7係真啡
rx7x/x15/803rs 都值值地佢個價
shark同agv就差啲
ATLAS 4.0 呢隻點睇
英國盔
可唔可以講多少少
我本身係係想要架比較高d CC既跑車款,
但又驚新手既話駕馭唔到
所以先諗MT-03
MT03街車嚟

應該用R3比較,個樣先係你鍾意嘅「跑車」
問你朋友,條命值300定3000
R7 la
而家揸緊xmax 18年
想換車, 換番羊或者三輪車

少揸, 想換特別D款或者玩味D既
睇過市面好似無咩選擇
有睇過carver speed+, 不過唔想要電
而家睇換番xmax 23年新款或者tmax

有無咩介紹?
Tmax一步到位
唔識睇丫
反正4千幾買到日本頂級盔
要唔要洗多幾千買歐洲野你自己諗啦
300羊 唯一吸引係佢個seat底空間
我都考慮緊上唔上tmax
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞