[26] 電單車討論區 (132)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
冇放甩過佢喎 佢痴到好撚埋 我側鏡keep住見到佢
我成程又冇死過火 我隻腳放極力子下面的…
打左去申訴 等返佢考牌主任打嚟問下佢
啲一開二線都算
咪得一個位一開二
我一定有望 騎住中線 就到先打燈擰頭
已經防止啲dc9攝車
啲一開二線都算
咪得一個位一開二
我一定有望 騎住中線 就到先打燈擰頭
已經防止啲dc9攝車

如果你出考場轉左
過第一個燈位有(1)
轉上山過埋黃波斑馬線後有(2)
打完八字上嚟個十字路口轉左有(3)
過埋半山一號有(4)
返天光道考場前一開二線係 (5)

如果你出考場轉右
上斜波已經一開二線 (1)
打完八字上嚟個十字路口轉左有(2)
過埋半山一號有(3)
返天光道考場前一開二線係 (4)
問考牌既出返去第二個post。
肥左就肥左,下次再黎啦。
肯定係生得太靚仔 個官妒忌
有機會
附近有個天主教墳場
II. 特別運輸安排 (2024年3月23日、24日、29日、30日及31日、4月1日、4日、6日及7日)
(a) 劃設臨時的士站
永康街近其與汝州西街的交界處將於每日上午7時至晚上7時劃設兩個臨時的士
站。
(b) 臨時遷移九龍專線小巴第42號線總站
九龍專線小巴第42號線設於汝州西街的總站將臨時遷移至青山道門牌550號外
的位置。
(c) 暫停使用路旁泊車位
位於汝州西街、大南西街、介乎汝州西街及大南西街之間的一段瓊林街,以及
介乎汝州西街及大南西街之間的一段永康街的所有路旁泊車位(包括傷殘人士
泊車位及電單車泊車位)將於每日上午7時至晚上7時臨時暫停使用。
有關地點將設置適當臨時交通標誌,以指導駕車人士。公共運輸營辦商將張貼告示,
通知乘客上述安排。市民只可使用連接永明街與聖辣法厄爾天主教墳場之間的未命名路末端
的行人隧道橫過呈祥道前往墳場。由於墳場內不設公眾泊車設施,市民應盡量使用公共交通
工具前往墳場。
運輸署署長李頌恩
你用咩波行,
我上次見到我上一個考生 啊Sir岀黎比評語佢
話佢長期唔轉波 所以啊Sir 起佢格黎行
不是
有冇師兄知點解? 我今日揸車 3波落2波 後呔跣跣地!有次4落3波都有呢個情況! 好彩冇事 想知點解 去避免有呢個情況
轉波有無補油?
落波補油就可以避免呢個情況?
聽你咁講,似係你架車冇滑動式離合,要手動補油

你上網search下似唔似你個狀況
好呀 我上網睇下先
天光道點會得一個位一開二
試下落波慢放極力子
因為冇downshift 冇rev match 轉數唔啱又冇滑離就會有少少lock尾祿造成冼軚
先講明,電單車路試唔需要做落波補油,考官有機會肥人
免得有班學仔以為學識左就表演比考官睇,又肥多次。至於路試點落波,建議學仔問返教車師傅

另外點解有時落波會有卡卡聲?
係因為落波後,引擎轉速同尾碌轉速不一,令到尾碌短暫鎖死&打滑。詳情可以睇13N講解
https://youtu.be/twhNpmkpfpo?si=NItYAizJocYyIpeF
簡單d 即係係唔合適既轉數下落波?
以前試過4 50照拖落1波差啲跣到派
好驚.
同埋舊車乜輔助都無 濕地落斜拖落都成日跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞