[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (146)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
咁其實係咪334最好換埋4.4 升級線會合理d? 巴打會否推介原廠線
如果你最後係揀tg334嘅話可以照用原裝條013改4.4頭先,之後先再揀線都未遲,或者改頭已經啱聲
熊仔應該有得試
Sp4000
3000T? 定再有新機
請得食飯…似4000
kann ultra都請食飯啦
又係喎,不過佢話旗艦產品
T都掛名係ultima啦
個A字後面咪3000T個TUBE LED燈
又係喎…次旗艦
師兄請問dcti 同dc分別大唔大
揾人撩完耳屎之後清咗好多
平得黎又最直接嘅upgrade
醫生定果d咩採耳師
叫Audiologist 好似唔係定義做‘’醫生‘ 唔係嗰啲咩垃圾大陸採耳 但又唔太屬於 medically-trained physician?你大約當同視光師同level囉

倒耳模嗰陣畀條友話有耳屎做唔到
走咗去做ear wax removal
嗰吓其實都幾痛 兩邊夾咗舊好硬嘅黑色耳屎
再用水沖

之後頭一個鐘 左耳聽到嘅聲完全唔同咗 覺得 所有嘢音量好大好刺耳 習慣咗之後 耳機嘅聲明顯清咗 但都冷咗少少( 耳屎變暖調音?

個變化都幾有趣而且好明顯好直接
依啲清耳屎好過醫生
我之前整耳模又係話我有耳屎,佢介紹左幾個人叫我去清
我揀左個係同一棟樓既耳鼻喉醫生
用左成千蚊比佢清損左
可能香港濕熱 之後我地班耳機撚又追音質將隻耳機死隊爛隊入耳 同用棉花棒冇分別
都係將啲耳屎隊得更加入
耳鼻喉科醫生一係用水沖一係用機吸
用機就會有機會損
ak 3000T
唔見左AZ80個耳機盒邊度有得買翻
追完post入咗隻diva 想問下有咩adapter推薦主要用喺手機
Iphone就$69果仲條啫仔
Apple USB-C 條啫仔喺Android 都用到
https://www.ptt.cc/bbs/Headphone/M.1554965299.A.456.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞