[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (146)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
唔該哂先
Final 嘅我都有睇過,見全部都係幼線
個人對幼線有D陰影,因為之前都跟推薦買咗對(太耐唔記得咩牌子了),第一個月其中一邊就明顯細聲過第二邊,同期重用緊對幾十蚊扁線垃圾不過完全無問題,依家過咗幾年對扁線重無穿無爛
原裝線好多都偏幼
介意就真係有需要換線
有得換線就唔怕,斷咗可以買過條線
Final 太睇彩數
一開始買咗隻e2000到依家都冇穿冇爛,之後買嗰隻e5000用咗一陣就偏音
退左燒幾年 最近機緣巧合留意返
想問下$10000-$12000 budget
雜食咩都聽啲
試左隻QDC 8 pro覺得都okay
請問各位ching點評價 咁上下價位仲有帶咩推介?
講質素8 pro喺呢個價位冇乜對手,其他又平質素又高又偏向雜食可以試下Canpur ba7同埋campfire fathom,仲平8 pro幾千
唔該哂先
換線係咪要搵專人換?
唔該哂先
我就係想買完咩都唔洗煩唔洗換線,可以放心粗用
唔該哂
真係喊出黎,電子野彩數 我通常都唔多
依家1000樓下大部分都有線插可以就咁換
橫掂你都要買大細,不如買moondrop/hifiman
我有hifiman隻平板未覺有伏
巴打平時點收藏隻iem?
兩隻都係粗用,用完就放埋一邊。
係有時覺得條線有D野卡住果時,有意識地唔會格硬址條線噤解

卷返先放埋一邊可能會好d,都係幾秒鐘搞掂
Final 就有個盒跟埋,卷返收入盒就更好
自從養貓就養成咗呢個習慣
各位點睇呢排賣廣告賣到好行果隻ak hc4
收到,話哂買貴野都想用到幾年
今日去試聽咗幾隻耳機,可惜我果頭得4隻Skullcandy試
最鐘意隻Crusher ANC 2,個BASS 同個環迴立體聲係幾正,重有跟住個BASS震嘅功能係過癮嘅,就係個人聲我覺得差少少
有冇人都試過依隻? 依個牌子嘅耳機可唔可靠快唔快壞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞