[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (146)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
本身都買下走下咁 買完annihilator就真正全走
走淨annihilator同creator
你係咪未推得夠入
正確佩戴就算冇線連住,你個頭點fing對iem都唔會甩

正常應該塞入去你呢個位架喎,用呢個位卡住隻機,定你隻機唔fit

唔太清楚,等其他巴打解答
你仲用緊銅機?
定又轉咗?
想問下今時今日rip cd仲係唔係用itunes/EAC?

EAC得呀

如果想玩CAS仲係唔係用foobar2000 wasapi?

播file 的話好多software例如呢d
。Foobar 2000 (Windows)
免費,多人用,有唔同plugin 及theme
。jriver (Windows, Mac, Linux)
多人用,好聲過foobar
。TuneBrowser (Windows)
平得黎好聲過foobar,有巴打話分析力好過jriver
。jplay (Windows)
電腦播歌高級玩法,最複雜setup 要分2部PC,一部做decode,一部做control同storage
jplay本身有player,不過係headless,要用其他software如foobar/ jriver控制
。Roon
高質素升頻、multiroom support加media management系統,玩法多樣化而且方便,可以直接連streamer 出聲

出街用ip+老鼠尾會唔會同dap差好遠?

可以當入門dap 個level

建唔建議join kkbox hi-res?

CD lossless 夠用

如果手機電腦都想用係咪要join兩次

應該唔洗
唔該哂巴打
但想問下rip cd係咪真係同以前冇分別
係咪個個去哂玩串流平台冇咩新技術新軟件玩
係,rip CD同以前冇分別
最多就係個轉盤用新d咁解,亦有人話舊CD drive好聽d
CD都冇發展,唔需要新技術
支持清倉,支持退燒
終於入手tia trio
發現新世界咁好聽到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞