[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (146)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
而家好多dap嘅單端都係附帶嘅咁
同埋旗艦入耳唔講,有堆中價嘅都係跟平衡線,變到平衡=必需咁
Balance輸出大啲,音壓大啲,所以會覺得好聽啲
間唔中冇聲疾一下
好多時係部機打平放喺度唔郁佢播歌
但我發現同記憶卡有關
依家試緊轉用NTFS格式化張卡
因為之前啲卡係用金磚二代同一代去格式化exFAT
AGI 2TB 同SanDisk Ultra 1.5TB 都瀨嘢
係Extreme Pro 1TB冇事
同樣嘅卡喺金磚二代同一代都冇嘢
但係亦都有人講SanDisk Ultra 1.5TB 冇嘢
唔係
用anc我會唔舒服,耐少少就頭暈
同埋我自己覺得anc冇咩用
開anc反而放大咗風聲、雨聲,轟到耳仔痛
然後d人話巴士聲應該隔曬
我個人體驗係巴士引擎聲的確有改善
但由凳經人頭傳過嚟嘅震動聲anc又係會放大
之後anc對貨車、重型車輛經過嘅時候嘅重低音又係冇咩用
我下次試試anc對打炮聲有冇用,不過我諗都係冇咩幫助
利申:ath twx9,可能係佢anc廢
想買個頭帶式耳機
有啲想買AirPods max
但驚會好重 帶耐咗會唔舒服
好怕耳機夾住耳嘅感覺
有冇咩推薦
話時話,有冇人喺日本聽過fitear對imarge
聽完 本身想買 但無貨
聽咗,但係唔記得咩聲
難唔難推?
入左 易推
咁聲係唔係偏中上盤
係 偏中上的
巴打想問下,佢報導話導管細左。係咪真係比以前334果啲細左好多?
細左 大概細三份一左右
本身都係334同imarge ab test, 頂唔順334會痛所以揀imarge
多謝巴打,我都係334會痛果啲細耳窿人。佢橢圓形大啲嘅設計真係好蝦人戴。btw留名聽聽感分享
見啲yen咁平啱啱落咗單
睇嚟我真係要斬手指,之前先話唔買新嘢
幾錢
咪148500yen
Imarge 其實好似同silver一樣形狀 聲就偏向行自然路線 但中頻人聲出 但唔會係334個隻味
戴得舒服都好緊要
我感覺就係清啲 人聲出 低頻偏少
冇334嘅女毒 但聽落舒服
欲望係無止境,但巴打係身在日本定buyandship ,用過一次食幾深
e-earphone寄去bns,唔係用佢個代購
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞