[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
因為我都搵過好多有咩取代到,來來去去都係得gr3
總有啲客群係鍾意輕薄機,拎開大機嘅人係唔會明

另外諗過xe4加餅鏡,但又話要訂又停產,煩9
一開始求屌醒,到食炒買完俾我屌又嬲豬
咁到目標價咪買囉,早買早開心都係上黎分享下喜悅姐
諗番起二手市場Xe4搶手到痴線
L
gr3/3x先係真正輕便,會揀gr就唔會揀x100, gr都襯唔到衫
x100仍然係入唔到褲袋要用相機帶,只係相對輕巧嘅full size相機
x100獨特個點係hybrid view finder,同gr3比嘅話,有內閃都係優勢
X100放斜孭袋都方便
可恨既係gr4未有消息,我諗應該要讓路俾佢部新菲林機
其實佢都慘,可能遲早麥當勞叫加大都俾人話傻鳩
係,仲要比人鬧埋死全家[sosad
唔洗鬧嘅。遲早嘅事
去旅行 唔換鏡 你諗你
X100vi又係要擺相機袋,xt5又係擺相機袋,差得幾多呢
個個地方唔同價好正常
但一直講緊唔好益炒家啫
食炒價咪比人話傻鳩
老麥加大依啲叫食炒?
你條傻西食左炒價咪自己慢慢用囉
又驚買貴唔抵係到問
人唔認同你又句句駁住哂
咁小學雞既你
香港地真係咩都炒得起,多謝依班人唔少🙏🏻
兩部sensor 都係apsc size
點解話23 1.4 = 35 f2
都有分別既, 特別係多野拎又要帶小朋友時, 盡量愈細愈好
係,依樣真係優勢,睇外國啲youtuber都係影下小朋友/街景多,如果唔洗食炒依部真係無得輸
用自己個價值觀套落人哋嗰度,有咩分別?

“老麥合理化煙幕,俾老麥賺多咗,我就唔會中佢計啦,正傻鳩”
X100個35 2 已經係計除返出嚟個數
食炒嗰個傻鳩又唔係我,你同我講做嘜尻
同埋自咩價值觀,食個老麥加大都要叫春真係得你先會咁一本正經諗埋嗱合理化煙幕

點加大法我諗都去唔到$16.5k依個境界
係,祝你全家人都唔會死啦咁
其實tb 港行都係16k rmb
要買大把方法,點會係因為窮唔買呢
每人價值觀唔同 由佢
大家時間價值唔同姐
啱 你enjoy
但都唔好尋求認同
自己開心就好
咁你笑嘜尻人地窮,戇尻仔
你唔撚講依句野你洗撚做笑匠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞