[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (97)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
數銀紙個價就唔日日逐啲冧啦
行貨真係咁多成交,第二批貨未到,貨存一定愈來愈少,理論上行個價會上返少少,但依家同水一樣同步陰跌喎,即係根本行個承接力唔係想像中咁高
至於水貨,因為全球都炒緊,短期內價位唔會同國際炒價差太遠,如果外國供貨穩定,水個炒價都會逐步回落。
行水差價再大啲,班炒機佬咪繼續批住個行貨價等水魚買囉
大陸大貨呀,使鬼嚟香港買落嚟香港買水貨馨香啲咩
你估你真係Apple咩富士就算係Apple都係炒貴1~2k,炒貴一個Double笑撚死人
其實好似個個地區都冇貨,但其實全部都係啲大陸人炒上閑魚睇都係啲澳洲貨。
仲有其他地方可以落訂買,留名慢慢等就有
點解香港啲大鋪連訂都無得訂?
真係代理一部機都拎唔到比佢地?定係拎到嘅貨都經其他渠道走晒?到底拎一部x100vi食幾多骨?
又或者根本富士俾得少貨香港,買親都係大陸人,點解唔將啲貨喺大陸賣?大陸組裝唔使運嚟香港都已經慳一筆啦。
應該要食好多骨
曾經聽過一間舖頭講,拎部GR3X都要食骨
咁要食gfx100ii 又真係壓力大d ,所以d 店要炒你老味
如果行貨賣唔出咪屌佢老味唔找數俾香港代理囉
就算係想行文青路線都唔會揀高拎嚟做廣告啦諗落都覺得戇鳩
你諗下啦,之前發布會香港果十件kol 又有機票又有酒店sponsor, 唔係總代理卑,仲有邊個卑
Fuji會出funding俾代理做marketing都唔出奇架,機票酒店加埋當6000好未,10個就六萬蚊,六萬蚊當落廣告抵到爛啦
其實富士相機業務最好搵都係instax,出其他都係為興趣
其實富士業務最好搵都係醫療業,出相機都係為興趣
佢好似送晒俾tvb人?我見綠永都有
xs20炒到就快過xt5個價
小紅書有post 吹奏過xs 同xt(雙位數) 機號auto 場境mode

xt4,5無,可能係因為咁
原本諗緊xs20定a7c2
之前有用過xs10令我慣咗fuji 個系統
加上用途又唔係職業,所以都傾向xs20

不過見到個價炒到咁又會諗:
不如俾多少少上a7c2
你可以睇下隔離sony post a7cr直頭閪冧 真係要有好強大嘅信養先會繼續食富士啲炒價
用慣咗 唔係好想轉
我之前都係 但用左一排2邊轉黎轉去
其實成皮野買部傻瓜機
真係當潮物先會
上面好似有個巴打話有度有正價賣
Sony兩部新機都好快降價,好吸引
屌明明早一兩年fuji都冇炒到咁誇張
富士知道kol 先係重點,其實sony 一早已有搵開kol 賣
邊到有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞