交友app真係會搵到鍾意既人?

290 回覆
53 Like 203 Dislike
好岩
Ex就係呢啲人
但我同佢唔係交友apps識
係現實同事

但佢好多任女友都係交友apps識
佢拍拖個心態都好似怪怪地咁
為拍拖而拍拖 果排自己就好似佢match到嘅人咁
唔岩就再dl apps識過match過咁

搞到覺得太into apps嘅人都唔係太認真
佢地個「唔得咪換囉 仲有大把match」意識太重
有冇課
好多任
其實都講得幾岩
以前拍拖係果
而家拍拖係因
緊係無
正常水平1日1/2個其實唔出奇
就係咁先大鑊
個可替代性咁強
你覺得比你遇到個真正有好感嘅女仔,佢又有幾多個match?
點解佢要響芸芸傾緊計嘅男仔入面覺得你係唯一?
開小啲膠po 上小啲連登

自卑味濃到
但要課
同一個ac,課之前一個禮拜兩三個match,課之後一日7+個新女say hi
日日打開個app 四十幾個 unread msg
啱呀屌 話咩了解下傾耐啲全部浪費時間
咁交友網好多都係搵另一半,你想齋拍拖咪講明咯!基本上所有交友嘅活動同交友網都係搵另一半,或者搵炮友,你好似搵緊啲極少數嘅嘢喎!去北極係搵唔到企鵝架
2012係skout識咗而家老婆,個仔都6歲了
之前啲交友apps真係識到朋友,而家就難講
比D承意, 幾萬蚊買返個美容套裝先la
冇錯
我依家個女朋友就係交友app識
第一次玩交友Apps係上CMB,第三日識到宜家個男朋友。我認好好彩。

頭兩日match到十個男仔左右。

有一啲男仔好悶,半日覆一句,再唔係就講講吓唔應。

有幾個講嚟講去就係佢隻寵物,用貓狗嚟吸引女仔係好嘅,但係好似寵物先係重點。

大部份男仔會問基本公式問題,例如「你鍾意食咩呀?」、「你鍾意做咩運動啊?」

我答完,佢答完,完。

有啲肯傾偈嘅,會傾到深入少少,例如工作/價值觀。
基本上傾吓偈互相已經知啱唔啱自己。

第三日已經玩到少頹,順手撳吓match, 就識到我而家嘅男朋友。佢一嚟留意到我嘅icon有我鍾意嘅公仔,而唔係問我公式問題開頭。性格好啱,好傾到雞啄唔斷。一個星期內已經見面,互相有意思,del acc, 第二個星期開始拍拖。

玩交友Apps識到真命天子/女部份係靠運氣,其餘靠自己肯去溝通。
同現實生活最大嘅分別係上網識人冇/少first impression, 文字思想了解人先。一樣可以遇到仆街賤人/有緣無份/合拍嘅人。
可能會老尷,不過講幾句ok的話就食飯見一下面. 就會開始有話題. 一定要有個實際感覺先容易有後續.
成功例子 恭喜晒
呢個年代,無縫接軌多的是
師兄應該好靚仔
你都on9
緊係個人悶冇見識先玩理d app
講野風趣又多經歷的現實屌緊西
同男朋友一年前喺hmd識 原本覺得大家住得好近咁啱大家又分咗手 相處落都覺得幾夾,但係最近發現接近分手冷靜期嗰陣佢用返hmd識人 真係灰咗 你哋點樣識佢就會用返呢個方式去識人
樣衰咪唔撚出囉

你Profile寫醫生律師 身型唔好太肥或太瘦 樣正正常常

啲女chur住你出來見面tim la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞