佛牌討論 正牌(22)

993 回覆
5 Like 5 Dislike
收法照符管好過
見周街都係
一張師傅寫嘅法照幾萬蚊同師傅做牌幾千蚊
幾萬同幾千
千幾 二千 婆旁既都未必得
佛牌佬賺到笑
泰國
最諷刺,連古巴傑士納都當係陰牌嘅文都出到嘅U壇,啲人係咁追派更也咩色咩色又冇問題,唔係追三好牌咩
龍婆沙礦派古曼就得,阿贊並就唔得
龍婆行真係平地一聲雷,突然由冇人識,到勁多神蹟,冇人識真係唔緊要,好多師父都好低調,但唔會突然一堆牌同神蹟

唔知係咪見真係去得一般,同一堆牌商好快轉左滴金
咁個量都唔大,同師父熟,霸哂啲貨源,保持神秘感,又可以抬價
真係唔識講某啲陰料正牌又得,其他牌就俾佢哋講到勁陰邪連東北聖僧龍婆蓋都唔講得,但阿贊奴又得喎
蝦皮都有少少人賣,我理解都仲有一兩個會跑廟嘅牌商賣,但咁專咁推就得佢地

冇請過,但有啲唔陰嘅法門都特別,係貴啲
6千幾元
一開始3800,我都收開師傅啲野,係值得一試
Carousell我見有人放緊4000幾
應該係啲師兄放返出嚟
有興趣咪試吓囉
有冇咩分享
佢地反陰牌區好多嘢錯嘅

首先用法相分正陰就錯,唔通龍婆剛派格攝係陰?如果係嘅,做乜唔封殺屈當

嗰啲咩燕通80%陰,坤平30%陰,唔知點計之餘,對分正陰又冇幫助

用動機分正陰又錯,龍婆通都係做好多善事嘅陰法大師

用材料分又錯,陰牌都可以係正料做

佢地問題係,唔肯面對好多佛牌都唔係純行佛道,而係因應信徒需要落左啲傳統法術,而傳統法術個尺度好闊,如果好似真係佢地所諗,戴個牌,唸佛首經就係佛道,禮佛,咁龍婆添點解牌要用古曼粉做。如果人路過係陰,點解貓唔過唔係,如果係嘅話,佢地洗唔洗封殺龍婆堪布?

封殺龍婆趁乃仲好笑,版主解釋話,你知嗰啲牌商嚟唔到搵食就個乜事,有人又話師父有做虎賓靈,龍婆笨都有做架

講到最尾,都係一堆牌商小圈子
法照太貴啦,所以當時我都冇入手度我反而好似你咁講入咗婆旁嘅蓮花同埋轉運珠,帶完覺得唔錯就想試埋婆廳既就入手婆廳既善加財
百日坤平幾年前話假牌多唔俾出,上年又俾,啲假牌蒸發哂?

阿贊速本身要卡先出得,為左配合冇良好動機嘅盲盒,版規canceled
我有睇過,我見呢個師傅好多牌都有落碰派
支金符管一晚已經冇晒
U個班人咁樣戴有色眼鏡睇啲師傅真係有啲唔尊重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞