佛牌討論 正牌(22)

993 回覆
5 Like 5 Dislike
帶過龍耐同阿贊速 既澤度金

無咩特別唔同 可能依位天神唔夾
年紀大左,社會歷練多左,你就會明白,其實好多野都係要靠自己,與期諗住請咩牌請咩牌,不如裝備好自己,整理好自己心態,喱個世界無捷徑,先要清楚了解自己有咩不足,要接受自己係平傭既一個,咁你先會諗點向上游,點改善自己
牌商都要開飯,你會發覺佢地講既野往往都戴晒頭盔講野,自己本身都唔掂,總要送錢比人駛,好不智,如果真係要戴,就單戴一尊自己最鐘意既師傅既牌啦,多做好事,多行好事,就算生活係難,應該都不會十分差,當然你有能力,收藏多d其他唔同既牌,咁又另計
我自己戴緊古巴當陣嘅藥師佛
感覺真係比以前病少咗
七樂 我見近期都好多牌商推
七樂都幾好
價錢唔貴又靚
正啵
沈烈唔同色都好過癮
我果尊青青地少橙色
有一尊就成尊黃橙色

我牌全部龍婆龍耐,反而有尊細供奉型係阿贊速
我好耐無上水回應,

首先,我賣比你塊屈當一期,我查看是2021年,當時我賣$25000,而不是3萬多。先唔講貴平,因為我一直都話我店一定唔係最平,我亦都話我店某牌可能比其他店貴。

回應返之前咁寫,我賣現貨,而不是賣照片,亦都做足研究先流通,買圖鑑都要比錢買,研究真假都要時間。

這單交易是無落訂就留貨,印象中大約三個月後才付費供請。

如果有研究佛牌都知道,佛牌的 品相 同 價錢 掛鉤,品相高低 差之毫釐,繆以千里。你說品相相約,屈一很多mark位亦會影響價錢。

當然我亦都好肯定話比你聽:我店賣得貴,但我肯定保真保售後服務,我收得錢我一定會盡力滿足供請者需要。我店一向都明碼實價,從來沒有開海鮮價賣牌。

就算在泰國當地牌商,信譽高低絕對影響價錢

至於香油錢,其實每位客人來上香我都會講聲添香油,香油箱內既錢用作買香和慈善用途。我只係鼓勵公益行善,我亦都經常鼓勵多行善,幫助有需要既人。

不過我好肯定咁講我從來無叫你入$10,我一向都叫人隨心入,多行善積福,生活更美滿。
在此回覆,

‘唔幫襯唔好問野?’

本店一向盡力做好,服務做足,有時候有些佛牌資料我習慣面對面介紹,相對會較清楚。有時候比較忙碌,未能長篇大論去介紹,亦怕打太多字令你覺得太hard sell。

我沒有預計到會令你感覺唔舒服,因為我對住認識左好多年既客人都係簡單回應,免得令人覺得要sell人買野。

我應該都寫過,我自己好怕比人hard sell,所以我都唔會hard sell人。

嘩!回應了

This?
我搵唔到有尼個post
搵返wai Lee
咁係我會錯意 對此深感抱歉🙏🏼
都係觀佛寺其中一位義工師兄 你可以在fb搜尋wai Lee 師姐 然後話俾師姐知你想請邊塊佛牌
搵過了,碌極都無,去相片,用埋tag都無

紅圈:係咪用親尼隻框都要4-5k up?
藍圈: 尼個都係澤度金?

右下,尼d款真定假?咁in嘅
一定會係咁升,師傅講咗唔做坤平系列,而家龍婆爹一期坤平都好撚離地,好多人都係睇住佢由1xxxx 到2xxxx (入門一期冇坐古曼模,坐古曼模由接近6xxxx 升到15xxxx)
其實一塊坤平由2557 年出廟,由一開頭俾人屌商業牌變到今年2567 ,香港及其他國家承認佢,會將佢納入佩帶選擇,其實證明左好多野,反正自用我覺得幾ok,亦有好多人升級版本佩帶(師傅講過任何版本效果都一樣)
Wall字堆係貴,仲幾識吹,但至少啲概念正路先,唔會有啲好奇怪嘅論述或者係古靈精怪嘅牌

小圈子就梗,牌圈係咁
如果牌商可靠,信得過 我願意比貴啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞