佛牌討論 正牌(22)

993 回覆
5 Like 5 Dislike
師兄有冇揀牌心得
其實就應該冇乜太大分別
我純粹係覺得因為物以罕為貴
因為少所以貴
除非同一期某一款模或者材質係特別多事蹟
例如龍婆冠2537自身 騎豬多人追捧過騎鹿
因為聽聞就係騎豬嘅事蹟中彩票多過騎鹿
持守五戒 多做功德為主
至於佛牌我入坑好淺 唔太熟悉
依家已經無請牌 反而上廟做下義工 捐下錢 個人覺得得到的更多
我諗請牌睇眼緣 呢尊佛牌制做目的係咩
至於咩功效睇完聽完就算
咩溝女神器 斷孽力 賭運爆升真係唔好信咁多
平安 健康有呢兩樣 自然就有其他
無 同樣材料同樣開光方法
有上色靚啲稀少啲咁解
師兄你咁樣會比啲牌商撳機咁撳

通常出一期牌會有幾款,咁最貴可能得幾十尊,去到最普通數量可能上千尊
咁最貴嗰啲就係師傅啲近身/捐好多錢/達官貴人請嘅,咁市面流通量少價錢當然會較貴,同效果可以話完全冇關係
原來係咁師兄揀請咩牌係咪都靠眼緣多?
同埋啲人成日話招財,咁我係打工仔又唔賭錢,係咪淨係可以靠升職加人工嚟招正財
👍👍👍👍👍
同意 捐錢捐左段時間

慢慢越嚟越順 真係無咁多阻滯
個人覺得
,帶d招財叫多d工作機會
可以加d人緣野做事順利d

不過d師兄話齋,有能力做下功德
做事都順利d
有捐錢呀,其實都幾順吓無乜阻滯,除咗無女之外
帶帶下時侯到,自然就會升級
一開始咩都唔識就同人講想求咩,結果認識到澤度金,請咗之後就正式入坑
第一尊澤度金戴完之後生活越嚟越好 身邊朋友問我請咩牌我都推薦澤度金,希望多啲人認識咁好嘅天神

有返咁上下認識之後通常都係揀想請咩天神,鍾意咩師傅,最後就睇下咩法相合眼緣 始終揀尊靚嘅自己鍾意啲信心都會大啲

招財哩方面唔一定真金白銀,可能會有人請你食飯送嘢比你,或者有貴人出現教你投資比啲心水你咁 信仰澤度金天神,佢一定會保佑你

不過上面位師兄都講得好啱,哩啲只係輔助。做個好人得閒捐下錢,啲運自然就嚟
多謝分享你請咗邊幾塊澤度金同埋平時戴開幾多塊
白月亮有後鍍的
姑猜是有名的 唔開得
岩呀 都係同一期,稀少性嘅問題
正財 點解唔揀 龍婆銀
咩意思?但如果功能上一樣就無乜問題
但係掛羊頭賣狗肉咪有問題 一係就講明
即是用平版本後期上色扮白月亮,其實紅太陽都有哩個情況,而且後期上色都出到卡
如果3, 4千出到白月亮我就當假,但咁平請返嚟真假都冇乜所謂 係睇過唔過到自己
但到有貴牌你又唔知係咪真,如果假又會覺得自己傻仔 一句講晒請牌不疑,信就好

另外想問下有冇師兄識分辨係咪後期上色?
請問其實想造功德迴向俾塊佛牌,係咪一定要帶埋牌去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞