佛牌討論 正牌(22)

993 回覆
5 Like 5 Dislike
59靈真係有靈架咩?有啲人又話無嘅
我見好少賣龍婆通嘅牌
冇靈又點會叫59靈...

龍婆通本身泰國有市場,牌出嘅量唔多,特別係有陰料嘅,都好難太多,師父相熟嘅都拎唔少
如果有靈嘅話正常都要供啦
如果想拎牌去泰國包殻 & SMK 開卡
大家有冇渠道介紹??
另外想問大家 舍十面係咪有擋險&招財效果的?
最近睇完人地介紹 想請返個
因為原本叫59 骨灰,但冇記憶點,叫590 就有記憶點啦
唔好講到龍婆通好有大市場
重申左幾次,佛牌/法術牌係泰國地區係一樣好區域性既野,所以我見人問咩咩牌泰國有冇人帶都覺得好神奇,任何住龍婆同阿贊都肯定有信徒,況且佢好多野有pee 要供的,唔太建議係個新手為患討論區度分享
59靈唔係阿贊並咩?

有無師兄識分19珠真假 對左圖鑑都唔太睇得出
係架,所以請唔請,從來都係自己做功課
我得 18珠薄牌,但望番你呢塊,對眼果位有d 怪怪地咁
地域市場都係市場,
冇市場又唔代表師父唔好
好多人追可能只係代表牌商炒作成功

我一直強調係,你要明白自己請緊乜,唔好俾牌商點,都唔好俾一啲錯誤嘅所謂陰牌資訊影響,聽多幾個說法,自己按需要做決定。

好似U壇嘅防陰資訊,版規係嚴,但個資訊唔全面又過時,而且版主有時一句總之唔得就唔得,反而更容易請錯 。你甚至會見到有人會問,沙礦爺嘅坤平係咪陰牌,就知道啦。

佢地強調三好牌,你覺得班牌商盲嘅咩,所以佢地未必講足材料,唔係玩pee就講正法。

同一時間,正陰唔係好絕對咁畫到線,牌家接受到,唔代表大眾接受到,同一法門唔同人開光又可以唔同結果。例如古曼粉牌家覺得好普通,一般人嚟講就係骨灰好恐怖。590一樣,有人都係正嘢,有人當係陰,各有說法,最係都係自己決定到
呢款好似有出過復刻
點解龍婆添坤平就係正牌,阿贊並既59靈就係陰牌
諗唔明
聽到個靈字咪以為真係陰牌,其實得骨灰都無入靈
就算係陰牌都只係聽過獨立靈或者母子,無聽過會入幾十個靈咁癲
因為有好多人覺得龍婆/廟出嘅就係正牌,阿贊出嘅就係陰牌
有好多人眼中,呢啲都係陰架,有灰嘛

去到正陰與否,係睇開光個法門係咪控靈,揀咩灰,以及你信唔信背後個論述
所以我一路都話,係睇你信唔信個論述,背後要聽多啲講法,而唔係唔提就算。

你睇添爺開光嘅故仔,風險好高架,添爺口碑好穩陣,係咪代表其他人用同一個方法開光,就冇風險?牌家信添爺,外行人一般都對呢類材料有保留

阿贊做嘅牌,好多人有保留,係因為佢地少左好多戒律約束,個呎度可以好大。同埋阿贊做嘅牌,一向偏向功能,所以同樣係淨化灰,佢地通常揀啲特別身分嘅灰,例如招財揀富豪嘅灰,背後嘅原理,都係等你有近似嘅磁場,咁樣冇靈,又算唔算陰?

有時,亦都冇得解,人路過你問個個都答你陰,但貓路過又當正牌賣,咁其實有咩分別?
打坤渾僮身—阿贊嵩第一期JTK澤度金之眼,阿贊嵩最早其實是跟隨瓦譚空的龍婆溫出家並學習法術(製作崇迪很出名那位),且照顧龍婆溫的日常起居。在龍婆溫圓寂之後,阿贊嵩便還俗回家,曾經還被SMK協會專程聘爲龍婆溫聖物項目的裁判。
阿贊嵩自幼喜歡法術方面的東西,並且學習起來超於常人。在還俗後沒有幾年阿贊嵩經常做夢會夢到一個長鬍子並且有辮子的老頭給阿贊嵩講一些數字(其實是打坤渾),阿贊嵩告訴我一開始其實並不知道是打坤渾,以爲是鬼來戲弄他。後來這個老頭子就不僅僅只出現在夢裏了,而是經常在阿贊嵩打坐的時候來傳授阿贊嵩一些奇怪的符文。阿贊嵩一開始並不以爲然,一直以爲是地仙或者周圍逝世的老者。直到有一天老頭又來讓阿贊嵩學習一些特別的符文,並且讓阿贊嵩在特定的時間去燒這些符文。阿贊嵩半信半疑按照老頭的方法去做,燒完符文便立馬出現了日暈奇象。和阿贊嵩聊天的時候得知,其實一開始阿贊嵩是有被出現的神蹟嚇到,立馬意識到老頭並不是自己所想象的那麼簡單。阿贊嵩便到處找人打聽這些符文來源於何處,這位老者到底是誰?直到一個信奉澤度金的朋友看到這些特別的符文便告之了阿贊嵩,阿贊嵩把在打坐中從老者學習來的符文專程送去懂澤度金法脈的人處詢問,得來的結果竟然是一字不差,那位老者便是大名鼎鼎澤度金的老師“打坤渾”。
最後阿贊嵩得知此事,便發心跟隨打坤渾祖師學習法術。阿贊嵩本身家境來說就非常殷實,家業是在泰南碧武裏府買賣二手豪車,平常阿贊嵩在自己的法場小範圍開放幫助來有求於他的泰國人之外都忙於打理家業。所以阿贊嵩因爲家庭背景和職業原因暫時並未有公開照片和製作、開光過程和像更多的信衆露面,但是泰國當地大量的澤度金信徒已經耳聞並且關注到阿贊嵩。
阿贊嵩作爲爲數不多打坤渾的僮身,在和阿贊嵩聊天中瞭解到作爲打坤渾的乩童,守的最大禁忌就是製作任何聖物結緣後的供金以及各項善款都不可以私用。必須要講這些錢用於修建打坤渾法場、修建寺廟和幫助他人使用。

阿贊嵩在與打坤渾達成條件之後,便在某一個地區作爲打坤渾在凡間的代表,阿贊嵩在特定的時間內均能順利的請的打坤渾祖師打僮降臨。打坤渾降臨之後,能洞察身邊一切人的作爲。就好比我在泰南的時候剛好有幸碰到阿贊嵩開光金屬澤度金的現場,打坤渾確實有降臨,當時阿贊嵩在閉眼的狀態指着在場的一位年輕僧人就是一頓臭罵。後來在場的其他僧人與打坤渾降僮得阿贊嵩溝通才知道,罵的那個年輕僧人確定有未嚴格遵守戒律的事情發生。大概是與女性交流過密,言語之間稍有曖昧,當場那位年輕的僧人便是滿臉通紅,立馬發誓再不會發生此類事情,並且在最快的時間內會還俗回家。
關於打坤渾上僮在阿贊嵩身上的靈異事件太多太多,打坤渾在阿贊嵩入定的時候主要傳授於阿贊嵩的法門便是澤度金中的一個分支“澤度金之眼”。“澤度金之眼”法門的存在便是讓原本愚鈍的世人將身邊的事物和人看得更加通透、投資會有靈感、任何風投都不會虧損。天父澤度金的眼睛又好似一面鏡子,不僅讓信徒們更加規範日常的言行,也保護信徒們不受傷害、不受任何影響、不會輸給任何人,將所有人對待信徒們的不好都反彈在對方身上,讓對方自食其國不得有翻身之日。佩戴“澤度金之眼”的朋友身上也會形成一道凡人看不見的水晶之牆,隨時隨地保護着佩戴的信徒。

FB copy
遲啲可能會見到澤度金之手,之腳,咩都話係澤度金
澤度金之眼,龍耐廟都有做
本身澤度金都係呢幾十年先有嘅概念,本來就未必好多嘢追到個法脈源頭
正正經經帶阿贊速,龍耐,阿贊冠噴唔好咩
點可以漏左哥旁... 網上面嘅資料睇,其實佢同坤潘都係第一代童身,阿贊速龍耐個法本都係來自佢

其實澤度金歷史有限,我都唔知何況正經唔正經,因為都係由坤潘開始,突然先有人留意呢個神,然後每一代名師,都走向越嚟越商業嘅亂象
金屬牌睇牌邊
有冇巴打請過狗食思維
屯門單位玻璃樽驚藏兩嬰屍 發消息:兩租客被捕
https://lih.kg/3646205

睇過幾位師父,好多都冇落碰派,所以我冇請
唔係好多都會落陰料咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞