[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (3) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
玩咗一陣
成個體驗點解好似差過我幾年前用PS4玩上集remake
戰鬥同外賣任有啲煩
畫面又blur blur哋
真係好曚
Zack
啱啱開始玩

想問下塞菲羅斯用咩黎極到成條村都係火

係咪淋氣油
用bgm
有冇人知道珠諾個陸行鳥尋寶地圖個答案? 真心睇唔明
火魔法
火焰 中火焰 大火焰
一定要玩咗ff7 remake先 唔係真係會唔知講乜 因為有菲拉設定 以前冇
大火焰
或者睇返前情提要
最尾個關好撚難玩
試左十幾鋪先過到
大佬前作都大地圖佢點敢改啊 改完咪比人屌死
上作可以一半道只係因為佢劇情限死左係個城到個陣前作都唔係open world
再者你唔鍾意唔代表其他玩家唔鍾意
《FFVII Rebirth》體驗版,存檔可以獲得配件「咕波幸運符」和「冒險道具組」,完成「尼福爾海姆篇」可跳過正式版的第一章「魔晄爐調查任務」部分片段。
完成 PS5/PS4《FFVII Remake》可獲得召喚魔晶石「利維坦」。
《FF7R EPISODE INTERmission》的召喚魔晶石拉「拉姆」
明顯鼓勵人玩返前作 有利維坦同拉姆石拎
玩咗16個鐘重喺第4章...
咁襟玩咩...
我已經決定唔再清支線...
清晒啲綠色任算...順道嘅先解
影響好感度嘅除外
open world做你想溝個d人ge支線
是但開d野換到個區ge魔晶石就走得啦
唔係一陣又唔夠打
其實有啲先天問題
原作地圖本來就好大
因為講到離開咗米德加
去咗遼闊嘅世界
佢算係還原咗
但真係太大地圖...玩到有啲煩...
可能我唔係太好OPEN WORLD
REMAKE嘅地圖大細真係差唔多
戰鬥系統其實幾好嘅
但未好到可以支撐到我瘋狂戰鬥...
我諗好多玩家都係想睇故事
戰鬥只係伴碟...
綠色任咪支線
我意思係橙色開地圖那啲
想買碟版 信和有冇邊間咁早開
想問下打過Demo 到正式版skip 左第一章 無哂之前denot第一章拎既寶石item 係咪正常

唔skip 既話係咪會留到落第二章用
佢openworld其實可以參考xenoblade同破曉
地圖大唔緊要, 但怪好似太少

佢又想學巫師果種搵足跡 搵寶物
又要你上隻濕尻雀再聞 再行去果個位度啄地, 然後獎勵d垃圾比你
呢個玩法已經夠無聊, 佢仲加呢d條件比你 獎勵又差
有時個寶物係d梯級位隻陸行雀行極都行唔正個位
宜家直頭唔理d陸行鳥問號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞