[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (3) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
塊面變左thomas火車頭咁
想問下ff7re dlc 係咪Rebirth之前發生既野
如果係就玩完dlc先開新game
如果啲召喚獸攞FF16嗰啲過黎就過癮
唔該哂 買左年幾都未開
我都係前一星期爆
剩係玩劇情三四個鐘過
星期六日先有時間打
諗下好ff7remake 話一年最後都獨佔咗兩年多啲,ff16話半年依家咩消息都無

隻game賣得越好,就越唔使出PC
真,好鍾意16隻巴哈
玩過demo嘻係可以skip第1 chapter? 點解冇得skip咁
去到咁上下有得skip, 但同demo 好似有D 唔同
地圖卡姆城左邊地區會有 近住公路個段
4k根本行唔到高畫質,真係哂氣,地圖都幾大
試左幾款唔同setting ,最後決定用畫質+鏡頭靈敏度1
我部電視有個抑制motion blur嘅功能熄左佢即刻舒服好多,希望幫到望得攰嘅巴打
覺得個model好柒,或者頂唔順cutscene 同gameplay 個樣反差太大嘅人,建議掂埋心水用畫質mode,起碼人眼望番15分鍾後係容易習慣到30fps嘅,效能mode除咗降解像度仲落埋啲AA post processing 令到個model極柒,畫面效果唔只係矇左咁少事

仲未搵到求教學

真係好鳩
白頭佬係咪反社會人格
即係要用30fps mode,要60fps畫面仲衰過上一隻
上集真係展示無需要跟風做open world都可以出到一隻接近完美嘅RPG
遊戲時間40-50小時已經夠晒數
點知今集就變open world
見到啲熟口熟面嘅高塔都已經有陰影
希望一路玩落唔會失望
未上摩天輪就去左主線打巴西特老死
睇黎好感度都好重要
一下斬晒其他人
再斬村長仲好
我地係到爬下爬下
浪費左個大地圖 整曬堆爛橋廢墟 道具箱都冇個
莫古利獎 黃金毛 又放係必去既地方
完全俾唔到誘因去探索個世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞