[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (3) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
本身初代完左Midgar 城就係變左open world咁玩,佢重製好難變成一路都係單線mode, 不過個d 塔真係有uni soft感,ch2開始有open world ,我只係玩左少少,每樣功能都試下就過左河入ch3, ch3都係傳統迷宮,最後boss要死三次最後用召喚獸+ulti 夾硬過到,都好有感覺
我覺得分岐唔好做咁多會享受隻game多d, 個感覺有d似ff14成班基友去旅行咁,終於一隊人行係真係唔係5個分開行,唔係去到有event都分身咁分返開d 人出黎
畫面方面,明明出係ps5, 點解detail會比上一代好似重差左,效能模式完全唔接受,畫面模式有時lag到得十幾fps,不過個open world 咁大畫面都做得幾豐富嘅
戲程表現方面頭1個chapter 都幾出色,ch2開始拖慢,感覺似死亡擱淺,入到open world個個都慢慢做任務,但ff7 open world唔係d 咩新鮮野,所以建議都係着量做就ok
隻攻城小遊戲真係玩到掉手掣
當年無雙8都係改大地圖先出事

而張相叫 kick鳥
好心se 唔好搞open world 啦,15未衰夠?
open world是但係上集拎d 怪收埋係地圖 等你探索
加d箱執下已經好唔同
堆支線任夾硬要你走來走去 傳統跑腿任 拖你時間
盜賊團果個唔知想點 鳩得來又唔好笑
上年隻FF16 垃圾到
琴日全日冇上嚟 而家大家都玩到open world係咪都開始屌緊? 即係唔係自己玩問題
開畫質mode玩住先當睇故事
依家咁樣真係好難enjoy倒個gameplay
等PS5 PRO或者PC版出先再慢慢玩多次算
話唔定到時仲有DLC...
好彩我清哂個地區先過主線
打到果個位覺得佢真係預你清哂先夠lv打
都係玩到Ch4
主線幾好,城市設計都幾好
但係畫質Mode會Lag,效能Mode仲差過上集,大世界採索好罐頭

Btw Tifa好大波,我選擇原諒
裝多D冰魔法用埋濕婆就易D過
我玩動態難度 直沖主線 打到傻仔
卡左成粒鐘贏個刻真係 啊左一聲
有無ching知道科雷沙漠地區點去?
見咁多人話佢open workd差,近期又咁多好game玩,睇來慢慢等吓特價update先玩都未遲
唔怪得第一章咁多直昇機啦
FF16 個碎片式地圖又係垃圾
FF7 REMAKE 好地地,明明都搵到成功方程式,唔知做乜鬼無啦啦行回頭路
話說玩左一陣,發現劇情對話內容既先後次序可以有唔同

加埋d濕尻潛行任
好彩佢唔係好似上集dlc既狗咁on9一發現就要重黎
其實3隻禮服都改翻靚樣
Chocobo 好難捉呀屌
兵仔cloud 好撚q
應該係因為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞