[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (3) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
啱啱先入大地圖
同FF16比
好幾多?
啱啱先開始玩
不過都有啲心感不妙
驚雷聲大雨點小
始終開放世界真係審美疲勞
隻隻都差唔多嗰啲元素
唔明點解會第二集行返呢條路
定係設計三部曲時已經一早預咗係咁
點解畫質仲衰過ps4 隻remake ,好難接受
advanced難度體驗點 諗住直接依個開始
上集有白金過
下次放呢張上頭
開game之前撳dualsense右邊option摯
然後有個選項叫 管理遊戲內容
跟住有得down返未下載嘅DLC
玩咗16個鐘
暫時都係CH.4
不過覺得所謂支線嘅內容重覆度好高
基本上清曬Ch3 個世界報告後
ch4做返同樣嘅內容就有啲拖時間

同地圖雖然好大
但內容好空泛得個行字
屌你老母
效能mode可以起格
畫面mode就同我24fps睇戲咁款
伏嘅,Demo 過程有好多道具執,以為正式版 skip 完會自動 grab 晒本身 demo 版行路執到啲道具,點知乜都冇
無時間玩GAME,有無人講下賣花婆最後有無死
玩法太跟open world 嚴重拖長
但係要拎野升野又要做埋佢
又一次open world 失敗,ps5跟唔上外,根本唔夠時間整張地圖內容
啱啱出城

勁少怪行幾條街先遇兩三隻

喂大佬我想刷LV啫
根本一開始就應該一集過咁3d重製隻FF7就算,無必要搞埋曬咩open world,加咁多小遊戲係到增加遊戲時數,好地地咁高清化講好個故事就得。
個open world大地圖又空洞,無令人有探索既感覺,只係想快d打完怪執完野就去下一個地點,不外乎打死d怪,拎d經驗同獎勵,講真個感覺好ubisoft。但係ubi至少都係出名d場景做得靚,se呢方面都輸比ubi。
而家個故事又要玩埋曬咩多重宇宙定平行時空,但又謎語人咁唔清唔楚,真係on9。
我見個d劇情討論個個人玩完都只係估估下,又要等第3集先知zack個邊係咩一回事,真係好笑。
仲有佢加咁多小遊戲唔係問題,今集有個金碟故事劇情上係合理,但係感覺當初trailer宣傳上已經當左呢部份係其中一個重點,大佬如果我咁想玩小遊戲我玩人中唔好,要係FF7玩?
而家仲要完結係遺忘之都,無記錯當初到呢到都只係第一隻碟,後面仲有兩隻碟既內容,咁搞法佢下次第3集係咪仲要分上下好似avengers endgame咁。
當初15首發唔完整最後要出個皇家版先叫完整少少,都被人屌足咁耐。講真FF7如果唔係有回憶加乘,咁樣分三部曲真係一早被人屌到反艇。
之前隻FF16先虎頭蛇尾,而家FF7講真都有d唔太掂,我都唔明點解metacritic可以比93分FF系列第二高分。
有冇人知買歐/英版碟有冇中文字幕
買返黎先見到包裝上面text and subtitles 冇寫
Chinese
而家唔敢開住
唔好搏

英國有退貨權,退咗佢穩陣。
除非你話想收藏實體。
屌 unreal engine 5年代 tifa仲係石頭沒,barret 揮手二頭識震wo
响Google search Chocobo
會有陸行鳥行過

本身諗住快手打爆就賣返出去
想玩曬啲支線同刷lv 就變咗跑步game
明明REMAKE 嗰陣跟路線行都可以刷到唔明點解要open world 又易行錯倔頭路
玩卡又係麻煩,等攻略算
冇架 要中文嘅要返香港psn 買digital
呢隻game 煲到d評分爆晒 到到都比9x, 4.5/5
依家玩咁多年遊戲見到呢啲勢頭就大概都估到心知不妙
岩岩試左 第一章執既野唔會帶去第二章
應該冇,因為第一集都係咁,得日英語音,英文字幕
如果se唔係趕23財年嘅隻驚應該正常好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞