(真)[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (2) 2月29日準時發售

980 回覆
7 Like 5 Dislike
好期待 上集出係dlc太小對手

同埋隻卡game
隻卡GAME背後好似都有劇情故事
remake隔左2年先有steam
咁忍得?
我係你就買隻碟快快手玩爆佢再9折放走等steam版
到時望到劇透仲後悔
我反而唔想再玩棋
基本上你可以用任何一個國家嘅psn account 去玩任何一個版本嘅ps game ,例如我可以用日本account 去玩港版嘅disc 或者digital (要set 做常用主機), save 同DLC 係跟game 版本,同一隻game 唔同地區發行入面個code 都有分別,

你可以係美國用香港psn 玩日版game 都冇問題,但DLC 必須用日本PSN 去買
想問demo大概要玩幾耐?
cloud 回憶大概2hr, 老餅想j 下個場景對話嘅可能要接近3hr

長過bio3re
ign 歧視jrpg 都有9分 metacritics overall 平均93/100game of the year 叫糊都得

法米通有冇寫幾多分
續作同REMAKE唔係多數拎唔到GOTY架咩
RB中哂兩樣有入圍當贏
應該唔難
FAMI通暫時得GAME評
remake rebirth呢兩隻game 都改過原作劇情好難話佢係單純重制嘅 新版原創劇情都好多下(五臺係休戰、jessie 屋企、列車墳墓,rebirth 嘅共和國年代 etc), 係個大框都仲係舊ff7

fami 通快手 我見大陸台灣日本好多都接近滿分咁制

屌bio3re 都9分,remake 8分,ign 真係痴線
今年冇咩西洋大作,都係日廠鬥,所以有機
今集GS比得8分 唔知咩事
我睇條片,patch完好似無乜分別
但香港acc 買咗嘅game 用另一個國家acc 都玩到?
可以,要先係香港account度set 常用主機
graphic mode有,performance mode冇
隻卡game 應該會中毒,我ff8, 巫師3都花好多時間玩卡
想問playstore twin pack係咪包兩隻game+dlc
吓?! 兩個acc 兩個地域嚟
一直以為冇可能玩到
PS3 已經可以,但以前冇乜人買digital 所以唔多人會理
上次ff7 yuffie隻dlc都未玩
值唔值得買黎玩
Performance mode 濛到頂唔住

玩左3個字已經頂唔住要熄 唯有等PC版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞