(真)[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (2) 2月29日準時發售

980 回覆
7 Like 5 Dislike
15個engine 係夜光組産物,用係15同nigga game 度,已經成team 都收左皮
我想睇下16 pc 版會係點,我有用pc 玩7 remake , 真4K 60 ray trace ,靚到唔係講笑,玩過pc 版連ps5 嘅graphic mode 都覺得係屎
咁如果只玩過PS4 FF7 RE,係咪應該玩埋PC版,同時玩埋個PS4冇既DLC?
如果電腦夠力又想睇靚畫面會建議再玩一次PC 版,完全兩個世界 其實15PC版個4K patch 重誇張,本身隻game 100GB ,4K patch steam 另外download ,要多100GB

Pc 版screen shot Capture 冇HDR , 用4K 電視睇重靚
有無人試玩tifa今集仲係咪好似上集咁可以無限atb 連段踢?
15值唔值得玩?評價似乎唔多好,hehe味又重
記得第一集二周目定重玩關卡可以飛哂d電單車飛車關
15戰鬥超hea, 基本上求其撳掣就得 如果唔介意故事爛尾(原本諗住出DLC 去真ending , 點知俾當時社長腰斬左) 其實可以等特價時買嚟玩下,其實除咗戰鬥以外本身15係好多嘢玩,可以釣魚揸船,又可以揸架車當旅行倒返轉16就太過集中喺戰鬥上面,其他嘢就好缺乏
Decima 唔係去到小島神咁CLOSE都唔會比佢用, 何況一定冇小島神用得咁好...........
15 boss戰鳩禁 平時唔夠打飛到老撚咁高回血
一陣開個demo模擬器熟習下點打先
可能可以好似remake開車咁
可以飛啩
唔知點解我用 Red XIII 覺得好難打
血又薄 又打唔到飛行怪
但係我其實好鍾意佢
佢騎陸行鳥好好笑
場外啲角色其實有扮打

另外合作技死咗啲人可以換後備來出
合作技你要同返相應NPC用(R1)先會加1小格
今次demo perfomance mode唔掂,又話係bug今次會fix?
ps5玩家通常唔太care畫面detail,都有唔少人話睇到眼矇咁
FF16打鬥變到720p都唔見有幾多人講同留意到

Portal 真係performance mode 神器嚟,個1080p mon 睇落去完全唔會覺得蒙,用嚟刷quest 最爽
其實呢舊野同用iphone+backbone one有無咩分別?
未出到咁多魔晶
佢要配晒全配先出到
DEMO未試到住~
但應該唔會弱過上集
不過我覺得近格今集隻狗先係王道...
只係主觀情感會用返TIFA...
一定係拖兩個妹豬黎打架啦
佢有trigger 同haptic ,手感同dualsense 掣一樣,玩緊唔需要俾訊息同來電騷擾
騎鳥用口咬仲合理啲,佢點揸韁繩
FF16 upscaled得好, 就算戰鬥720p都唔覺濛
FF7有1080p-1440p, 但感覺仲濛過FF16
https://www.youtube.com/watch?v=LIjMI8uZ5-0
同remake part 1 ps4 版1樣都係有texture 問題
搞咩啊SE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞