(真)[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (2) 2月29日準時發售

980 回覆
7 Like 5 Dislike
放工返屋企都8點,唔爭在果幾粒鐘12點玩電子版
世界末日7秒前食埋碗麵
唔知聽日一開鋪有冇?
唔使對佢呢啲patch有咩期望
https://automaton-media.com/articles/newsjp/20240227-284002/

上一集REMAKE無啦啦出咗4.5G更新
改咗少少嘢

同埋建議下個頭PO可以更新返啲特典嘢
唔係咩重要野,主要幫細路tifa個胸加返塊布。同埋某d英文對白改返準確d
唔知係咪偷跑碟一早就有既更新
係既真係冇咩期望
新手想問少少

無玩過任何final fantasy 嘅作品,想開始玩FF7係咪玩先玩remake, 先開得rebirth?
定直接rebirth 開始都ok?
先玩remake+DLC intermission
想快可以去睇片
3部曲連埋先係1個故事
過左remake先會好d,否則唔知咩係古代種/傑諾瓦/拉菲
Ok
明白
即係如果想故事完整我應該買個twin pack 嚟玩?
由remake 開始會唔會理解唔到?
唔玩原版有d位會不明所以,因為都係畀舊fans睇既彩蛋黎。例如菲拉同反抗命運,你係唔知講緊咩命運。仲有最後zack d橋段。不過我覺得可以玩左remake先,如果鍾意再補返OG 同ccff7,或者睇返解說(上個po有人貼左好多片可以睇下)
我覺得如果係想玩佢今集open world rpg 上網睇翻remake 同 crisis core 解說都得 前作係線性為主 支持入坑
我覺得最少點都要睇返ff7同ccff7既解說
知同唔知原作劇情 去玩remake 完全兩個體驗來
唔會啦, 故事好易明
係有D彩蛋會get唔到
有冇唸過,寧願佢暫時唔出16著,集中人力物力去出埋7Re part3先,至再造16

咁就唔使吊癮等得咁辛苦
兩條唔同team黎,冇影響
https://twitter.com/YukiMeteor/status/1762670985051050144

日本已經有人收到game 送貨應該搞錯時間提早咗一日送
係大作週多數唔會撞或睇住黎食, 好似今個財年FF16 SALES 麻麻, REBIRTH 會趕係4月前出, 上之出REMAKE都類似情況, 本來2020年3月頭出DELAY 到4月, 明顯想留返條數落下年, SE 黎緊大作應該會有新DQ, KH4出先到FFVII 3, FF17就應該冇咁快...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞