(真)[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (2) 2月29日準時發售

980 回覆
7 Like 5 Dislike
日版SE自己發行
海外版Bandai Namco

成件事好有SE風格
買咗twin pack
打完remake 先打rebirth
應該要好耐時間

諗緊好唔好打咗rebirth 先打番remake
remake應該25個鐘左右
成日見人問就再貼一次

1)PS5版嘅FF7 REMAKE save
召喚石 利維坦

2) PS5 版 FF7 Intermission save
召喚石 拉姆

3) FF7 Rebirth Demo save
莫古首飾 及 冒險Item Set
(Clear 咗嘅Data 可以Skip 咗Ch.1)
Intermission save係咪要打埋女忍者?冇買DLC
其實係咪可以開一開隻game 求其save一下拎?

冇玩DLC 弓驚拉姆係勁野miss 左
官網字眼上無寫明要Clear
正常會理解成只要有save data 就可以

Rebirth 個Title 版面會有項「Save Data Bonus」去確認個Save data
エアリス上左日本twitter trend
如果有第3點 入下save下先
唔建議
個故事係跟住落
玩左remake先
唔買twin pack?
係送埋隻DLC
唯有勤力d爆咗remake 先
訂咗實體豪華版,鍾意儲碟
咁得意,即係我都會有啦
屌你老母,嬲!
唔會既,細路tifa敏感姐
點樣可以飛上空中連打?
其實Remark 個update 要夾返Rebirth 同Reunion

不過抵屌係原設定本身無:0)
而且唔係後出果兩隻跟前面
而係舊果隻讓路

話話回來半年前果隻Reunion
其實果陣都改咗
但無人嘈過

Twin pack唔係一早有?
而家先打?
唔同人唔同
建議先睇一次每個角色教學
主要想個Cloud同Tifa
cloud閃避完hold攻擊就會衝去敵人到 敵人飛緊就會飛
or三連斬斬飛緊敵人都會飛
tifa只可以用聯手攻擊叫隊友拋上去 or用招技 唔記得咩名 xx旋風類似咁 用完會濟空繼續攻擊/閃避就會空戰
Cloud
氣斬: 閃避後 >攻擊
跳起埋身斬 (直跳埋去零防禦):閃避後 > 長按攻擊
跳彈(物理):巴叔合作攻擊 (R1+正方/三角), 可3連
跳彈(魔法):Red13 合作攻擊 (R1+正方/三角), 可3連

Tifa:
跳躍攻擊: Cloud, Red13合作攻擊 (R1+正方/三角)
擊升攻擊: 巴叔,Aerith 合作攻擊 (R1+正方/三角)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞