(真)[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (2) 2月29日準時發售

980 回覆
7 Like 5 Dislike
https://youtu.be/LIjMI8uZ5-0?si=vI3e_N4lf0fCOMWl
此外,性能模式也無法達到60幀,在較為激烈的戰鬥中和有大量NPC出現時,會降至50幀左右。與此同時,畫質模式的世界細節稍多一些,在大多數情況下接近原生4K,但有些情況下可能會低至1440P。在性能模式下出現的升頻問題在這裡也不存在。遊戲以30幀的穩定速度運行,最多也就偶爾浮動一幀。唯一能發現的真正問題是在鏡頭移動過程中缺乏運動模糊,這會讓畫面看起來略微不流暢。因此《最終幻想7:重生》是近期遊戲中最適合選用畫質模式的遊戲.
垃圾ps5 浪費左隻game 逼住玩效能mode
畫質mode連入menu都疾, 搞唔掂
又唔係真係靚好多
算9罷, 效能mode當玩xenoblade算
似你部機問題
畫質MODE未疾過
效能MODE畫面濛真係搞唔掂
SE技術唔夠咋
不過畫面表現喺評測都冇做成扣分位
我有兩部ps5一樣係咁
上面幾條友都話疾
係30fps 既疾, 你睇慣左啫
引擎問題
2024仲用unreal4
話想慳番d時間唔用新引掣
之前睇新聞好似話pt3預計2027出
咁睇黎又係用unreal4
接受到30fps係好幸福

地平線2個30FPS 靚過呢隻, 穩過呢隻
我都頂唔順
而家點都玩左先架啦, 等PC MOD 果D人就算把啦, 16都未出PC VER, 你地慢慢等啦, 係等就等PS 6 4K 60FPS 三合一完美Version
等得果D都唔急玩架啦
我就慣左飲頭啖湯 玩左先算
真係鐘意隻game 嘅其實可以玩完ps5 再玩pc,然後等ps6 完結篇
30fps真係睇壞眼
幾靚都頂唔順
辭左職
3月可以打足24小時
30fps game 一律唔玩
挨完FF16 drop到咁仲玩30fps咩?
仆街 youtube 推薦片開始有劇透
Bandai Namco代理仲會平過Sony代理,訂果時店員話實體定價$529, 應該$4xx搞掂
如果 $4XX 嘅話,Twin Pack 就唔抵玩
唔計收藏實體碟
你搵到150蚊嘅remake+intergrade DLC就係嘅
技術問題, 2024都唔識用fsr2果d去upscale
仲用緊DRS同d勁濛既TAA
可能開發果陣就定左
fsr 都係近期先有主機份
Se 都係玩返2d hd算啦
本身有買 Remake,係冇 INTERGRADE DLC
但係 INTERGRADE DLC 喺 PS App 只係 $130
冇玩FF7-1 忍者DLC洗唔洗打返?
Yuffie仲會唔會有DLC咁勁?
一人自帶4屬性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞