彭博社:迄今為止最大的新冠病毒疫苗研究 發現疫苗與患上血液、神經和心臟相關疾病有關!

359 回覆
252 Like 14 Dislike
今時今日仲有公司請人要求有打針 🤡
打咗身體有問題係關支針事
無打過身體有問題係條命整定

道理就係咁簡單
唔係個人選擇
係政府強迫打新冠疫苗
唔打針就禁止去好多地方
唔打針就每三日要畀 $240 撩鼻撩喉嚨
唔打針就炒魷
下一波你一定死全家先
先唔好講支針有無毒
為生計而打當自己唔好彩啦
為去玩去堂食打針就關人撚事啦
既然去玩去食緊要過條命 喊都無謂
港豬經一事長一智啦
做乜都鍾意跟風
小小事就驚餐懵
唔打針無人返工你老細驚過你啦
肯定你地同鬼佬打果隻係同一款?打左冇仇報
同出世一樣
生左小朋友就irreversible
見到成班反苗撚打晒飛機以為有報告證實打左針既兩年內既人會死晒
首先講下個研究組織GVDN背景
GVDN 2019年成立,第一個金主就係Bill Gates Foundation,去到呢度極多deep state 陰毛論既反苗撚應該會開始hang 機,事關陰毛論成日話Bill Gates 推廣疫苗去大量減少全球人口
反苗撚咪成日屌各國政府隱瞞數據谷針,但竟然係美國CDC 喺過去3年大力資助針對呢個極大型Covid Vaccine safety 既研究
去到呢到反苗撚仲會繼續搏咀點解唔慢慢做十幾年臨床試驗先推出,衣家個個打晒針,呢D事後研究有乜意思
咁又證明反苗撚冇睇清楚呢堆safety issue 既性質,引用GVDN簡介 Rare adverse events following immunisation (AEFI) can only be evaluated in post-introduction pharmacovigilance studies. (因為任何疫苗藥物都會有未知風險,所以我就不嬲反對逼針,每個人有權按自己可承受既風險選擇打唔打針,但就唔係去用堆偽科學既陰毛論去反)
簡單D 講佢地研究嗰堆副作用係極罕有,你一般臨床試驗(大把藥同vaccine 都係roll out 先再發現一D臨床試驗發現唔到既副作用)就算俾你做10年都唔會有statistically significant result ,只有roll out 出黎先會浮現,而反苗撚最憎既WHO同CDC 亦有update 有關既罕見副作用 (例如心肌炎, 但excess event 係只係講緊4-7 per 100,000)
最後呢個研究裏面呢一句可以話summarise 成個結果
In this study including more than 99 million people vaccinated against SARS-CoV-2, the risk up to 42 days after vaccination was generally similar to the background risk for the majority of outcomes; however, a few potential safety signals were identified.
有個夠搶眼嘅標題就夠啦 跟住就會有留言話身邊好多人無端端生 cancer 出街見到好多人突然無知覺
屌你老母苗pr死全家
剩係賠返啲健康比人都夠你哋成家下面齊齊整整
當年連燈苗撚仲惡過解放軍
一講副作用就開坦克出黎碌豬
你弱鳩智都是關枝毒針事
你傻閪就認啦仲打針
老老實實我無打但我個年齡層係過100%佢個base係香港人但分子計埋賓賓expat大陸人. 同埋就算真係得7%無打個lum sump都唔少啦,都已經可以係連登製造到倖存者偏差
廢老:政府話乜就信乜
算啦你友佢地繼續自 high 啦

遲下全個地球都死哂架啦 得返佢地無事統治地球

個人選擇係無謂拗,但苗撚副作用就納稅人埋單,唔打針嘅又被成個社會cancel咗一至兩年,當時仲要話唔單針中招要自付醫療費用(雖然最後香港無行)。我依家係要攞返個公道,同埋苗撚嘅副作用自付醫療費用
咁停學轉工啲人點計?
因為由頭到尾呢個數都係誇大咗囉

有啲年齡層過咗100%接種

因為個分子係可以去到14億,分母係700萬
預左架啦,臨時臨急推啲疫苗出來
遠離化學清潔用品,屋企減少用漂白水次數,多啲曬太陽,我覺得有啲幫助
cls我張針紙都唔記得放咗去邊撚度喇
開名啦,呢啲咁安全既公司要表揚下
講到乜嘢兩年死晒就信都弱智,但又客觀睇吓呢3-4年武肺疫苗嘅進化史:
防感染 > 防傳染 > 防死亡 > 防重症 > 減輕感染症狀 > 防長新冠 > 最好都係打,無副作用 > 少量副作用 > ?

下一站大家估吓係乜?依個武肺進化史,大家都記得清清楚楚,科學用緊滯後數據去證明緊個武肺進化史啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞