彭博社:迄今為止最大的新冠病毒疫苗研究 發現疫苗與患上血液、神經和心臟相關疾病有關!

359 回覆
252 Like 14 Dislike
怒到覆唔曬我啲舊post聽破產等燒炭喎good dog
記住不推文唔好吠到其他人 反苗賤畜such a joke
Results:
We found the number of myocarditis reports in VAERS after COVID-19 vaccination in 2021 was 223 times higher than the average of all vaccines combined for the past 30 years. This represented a 2500% increase in the absolute number of reports in the first year of the campaign when comparing historical values prior to 2021.

Conclusion 只係research 條友既想法,唔代表佢講乜都要認同,認真睇就自然會睇內文,223 times higher咁重要既字眼唔睇,2500 % increase 苗撚又無視,數值咁大差距,提都唔提下,反而同你講42日内點、識唔識concept,D偽科學撚真係好恐怖
你燒先垃圾,死全家啦廢物
可以頂到幾多個月啊 點知疫情幾時完啊 玩左咁撚耐
仲有每個人經濟狀況唔同幾時輪到你黎judge 夏蟲不能語冰 有人為左生活被逼打就要比你地指著黎笑?
我唔係支持打疫苗 但係真係被逼要打嗰d我唔覺得佢地有咩值得比人笑
我自己做緊學生 屋企冇乜錢 唔返學返工日日係屋企練仙? 咁大個人叫屋企人養?
說話留一線好唔好,有D唔打針唔俾返工,你地記唔記得仲可以因為唔打針炒左你冇得反對,果段期間你俾人炒左既話,點可以短時間搵過令另一份,有D做工程要養一家幾口架,全香港得一成人冇打針,你真係地圖砲
科興係又無效,又可能有副作用(疫苗本身嘅,加大陸製造qc不良)

其他果啲係有效,但有疫苗本身可能嘅副作用
當日你班苗撚專家講依家科學好進步,唔駛做咁多臨床實驗,跳晒正常procedure 大大聲話安全,結果時間一耐荒言就爆破,常當日一班理性懷疑支針唔係你班苗撚所講咁安全,你班苗撚就笑人唔係科學,依家有research 出,2500 %increase ...唔用科學角色解釋,反而轉焦點講statistically significant result,既然唔係乜rocket science 駛乜你講,你不如講解下點解對2500 %increase避而不談,疫苗科學觀進化史點解又視而不見吧啦

簡單D 講佢地研究嗰堆副作用係極罕有,你一般臨床試驗(大把藥同vaccine 都係roll out 先再發現一D臨床試驗發現唔到既副作用)就算俾你做10年都唔會有statistically significant result
其實而家咪研究咗
不嬲副作用都係用一排先知架啦

之前都有研究副作用,
但主要係動物實驗同搵志願者做,但人數少
始終動物同人類唔同,無可能完全套用

同埋其實都係講risk benefit
如果武肺勁到沙士咁,就算疫苗副作用一樣,政府唔做宣傳,大家都仆倒去打啦

利申覺得武肺唔需要強制全部人打針,淨係某啲有需要人士打加家居隔離等大家慢慢逐啲染病,唔好一次過迫爆醫院就ok
燒碳都計疫苗副作用嘅 whatever啦反苗賤畜最緊要啱聽開心就好
講緊GVDN篇文你自己又on99扯開話題想講J Rose 出嗰篇,J Rose真係得啖笑,之前出文仲要搞到withdrawn

J Rose 已經靜靜雞係篇文既limitation 講左原因
There are also limitations when comparing myocarditis rates between two time periods, including less effective myocarditis detection tools in the previous period and extensive worldwide acknowledgment of myocarditis during the COVID-19 era that might skew reporting. We recognize that myocarditis has been keyed for reporting in VAERS since the 2021 U.S. FDA warnings80 were placed on the COVID-19 mRNA products.
歐美打針既逼切性會大過香港好多
無論任何情況我都反對強制打針,不過同時容許私人機構按自身情況決定是否容許冇打針既人進入佢地私人地方
支針個ppt唔係講哂可能後遺症咩
其實佢哋有咩好拗
其實唔止歐美
香港果時病房急症室都爆晒廠,要搭帳篷
不過事過境遷啲人失憶
我由頭到尾都係笑緊你呢D 偽科學撚3樣野

1.搞笑疫苗進化史科學觀
2.玩弄42日數據,42日後如何?
3.心肌炎數據暴升扮盲視而不見

事實上你到依家都仲未提出任何科學理據解釋以上3點 ,估計應該難過rocket science, 特別係第一點
啱呀
而家睇到副作用啦
暴斃 中風 心臟病 各種健康問題
0針撚表示
1.搞笑疫苗進化史科學觀
呢個正正係你地反苗搞笑既地方,將過程中既context 過份簡化去整個稻草人出黎,一開始出疫苗講既有效率(無論防感染、重症定死亡)都講明以當時未變種病毒去計,病毒變種有效率自然下降,而醫學界都有monitor 變種對疫苗有效率影響去睇下到變個位要出新formula
副作用我見唔到外國大大聲話完全冇副作用,港共我就唔知,都係嗰句你臨床試驗試十年都唔會試到statistically significant 既rare event, 所以好多年前已經有VAERS去pick up post introduction 既side effect,例如Rotashield 做左20年反苗撚至鍾意既research 就俾呢個system pick up 到嚴重問題

2. 42日去assess vaccine safety 係一個common practice, 唔係為Covid vaccine 而設,study period 太長既話你又點isolate 個impact 係due to vaccine 而唔係其他原因?

3. 心肌炎O/E ratio 喺GVDN study 係大過1, 而各國衛生單位亦無隱瞞呢樣野,而J Rose 既2500% 計算既問題佢都喺limiation section 自己鬼拍後尾枕
零針己戰勝歸來 苗撚掃進棺材
大撚把工唔使打你一唔打就要做乞食都唔係你問題?
你啱
其實你覺得香港對上嗰幾年有冇強制打針
見林鄭都係打科興就知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞