香港前途最大問題係已經無人有歸屬感

408 回覆
3800 Like 50 Dislike
已經唔係以前香港
因為個皇帝唔想除左佢以外嘅人走到資
有人唱好香港咪一堆人衝出嚟屌你
鍾唔鍾意香港呢啲嘢在心中啦
借來的地方,借來的時間
所以咪有班傻閪日日北上消費報恩
煲底見夠走咗去英國啦
抵制紅媒 咪又係睇ViuTV 算撚數啦
香港連民族建構從來都冇咩做過,講乜都係廢話
你呢個講法有啲戇鳩 根本大多數人係因為香港嘅服務態度先上咗去
唔理心態係咪報恩,實際效果係就得啦
根本香港人由頭到尾都係中國人,成班人日日J繁體字係正統同乜撚廣東話繼承古漢語,根本香港人就係proud of自己中華正統
宜家唔係要你對香港有歸屬感
係要你對中國有歸屬感
對香港太有歸屬感既話應該入左去坐
有樂於出賣香港人呃飯食嘅中國香港保險雞鴨
中國香港保險雞鴨一日有得賣屎忽請高才通serve大陸恩客走資洗黑錢,未俾人call loan全家跳樓唔死半身不遂我都唔信經濟有事
走資賣國破壞國家金融市場,23條應該要搞搞班家禽
保誠:新業務價值大多來自內地客 續睇好香港
原文網址:保誠:新業務價值大多來自內地客 續睇好香港 | on.cc東網 | 產經
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20230830/mobile/bkn-20230830165942575-0830_00842_001.html
咁係。。。
係咩
是旦啦
我只要睇到由治及興就夠
乜野樓價
明明講咗係外部勢力煽動顏色革命幾百萬人都係收美國錢遊行
成日轉移視線改歷史啲新香港小朋友會好難跟
香港從來都係移民城市
一個咩美斯呃錢為幾千蚊什至可能只你千零蚊幾多人願意打開門俾人騎劫都ok都覺得完了
講緊呢d posts可以成千個like
咁香港人確實係華人血脈、以中華文化為根基,呢樣係無得好拗

反而宜家共產黨玩文化挪用,明明佢地先係對中華文化嘅最大破壞者(全世界未試過有政權對自己地方文化摧毀得咁徹底),宜家就不斷包裝自己係中華文化嘅繼承人,搞到班反共人士反埋中華文化
你知我知單眼佬都知 唔知小學生知唔知
皇漢果然改不了吃屎,講到底咪又係想重建大唐盛世
其實你哋d黃屍不如問下自己反緊d乜啦,共產黨痛改前非想發揚中華文化你哋又唔鐘意
你邊忽見到嘴
這裡用文字表達,睇嚟你隊駁嘴隊好似閱讀理解有問題
你覺得佢搞死緊香港啫,佢唔覺自己搞死緊
再多嘅係攞綜援 日日un un 腳 住公屋 唔撚洗交稅仲調轉頭收返香港錢個班
香港啲𡃁仔就要捱貴租 交稅
呢個根本係死局 最尾搵最少個班就等其他人養
有動力想向上流嘅 慢慢都會冇晒動力 一齊躺平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞