[PC/PS/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(29) Cross Platform is ALIVE

785 回覆
1 Like 5 Dislike
必買
新火雞豪華皮?
Heirloom skin
同拎Steam deck 去行差唔多咁

我覺得火雞個Skin係好靚
不過啲技真係廢到爆炸
新甲求其一隻都屌打佢
唔係有冇愛嘅問題
想當年Ash係我最有愛都咁Nerf
無錯火雞依家啲技係合理
之不過現時真係太多實用過佢嘅甲
依家只係不斷出Prime版

個隻女版Stalker勁撚到仆街
又識飛又性又可以控場開Buff
Stalker呢個故仔竟然喺10年後終於講
New War亮一亮相都打哂J
真係唔知之後Warframe會點發展
Orokin 嘅故事其實都去到尾聲
火雞rework完真係廢撚到唔想用
勁撚廢
仲要負加咗個計量表
燒到100%會過熱能量倒水
初期嘅所有甲都Nerf過哂
火雞又係咁
ASH又係咁
以前有班友成日話Ash冇腦開4技斬又有真傷Slash
我屌你啦
依家啲甲呢?
咪比以前更冇腦
一隻Dente鳩放書技唔會死又高傷又有範圍技
Wisp鳩放種子Buff生命加速度鳩斬
Xaku開虛空傷3技攞人啲槍唔撚洗郁鳩行都死哂啲怪
仲要啲啲槍強度跟怪嘅Lv數
Frost? 以前好實用依家又係廢到喊
Mirage又Nerf咗招Disco波波
悟空曾經Buff勁撚到爆炸之後又Nerf番
你明明啲Mod都已經發展好多種類
出咗咁耐Umbra mod好多人至少都有10粒
你將啲能力值加強但又Nerf技能組
根本依家求其一隻甲只要你齊Mod開星圖都冇難度
你依家出啲甲又咁撚勁愈嚟愈誇張
咁點解仲要搞鳩舊個啲甲呢?
依家啲甲咁撚勁
但舊甲又Nerf到咁廢
覺得成件事好唔抵Nerf囉!
dklm火雞明明招4技用嚟行街都要rework
又有執政石又附能呢啲增益效果
強度推到200幾%
究竟呢隻驚變到淨係玩數字
定係真係用佢招技能動作類
仲有呀
啲靈化武又係勁到抽筋仲可以進化
隻虛空魂齊Mod又勁到仆街
Excalibur 就算劍氣唔會穿過人遞減
都唔會勁得過依家啲甲架啦
火雞以前都Nerf過一次4技行街架啦
依家仲要再Nerf
我真係唔明點解要Nerf
以前啲甲我覺得好有特色
Limbo開領域
Loki隱形解Spy
Excalibur 主打劍士
火雞控火
Frost控冰開冰罩
Nova可以減傷
Trinity 奶媽
講起Trinity真係悲哀
閒閒地Dente都Buff到幾萬甲
Wisp又可以加生命
依家又有Mod可以能量轉換
Trinity真係廢中之廢
仲有Banshee呢隻傻閪甲
奶媽trinity同nova曾經都係nuke甲嚟
岩岩先睇到原來chroma 3技改勁咗咁多
終於可以唔駛扣血加攻
Overguard+damage reduction 都冇誠意
Excal而家用一技仲勁過四技
Frost? 以前好實用依家又係廢到喊
-Frost而家範圍除衫派埋Overguard
黎緊6月18日冰強化佢有份食埋都廢
新手想加氏族(PC) ID:yuin_37.2
多謝巴打
呢隻閪game個有人玩
Anyway,隻game仲未執都算西利,肯定個個月倒貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞