[PC/PS/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(29) Cross Platform is ALIVE

785 回覆
1 Like 5 Dislike
劇情方面你冇講錯,The sacrifice已經係最高峰
The New War好多人都好失望
冇諗到係打輸咗,同埋感受唔到其他勢力一齊團結起黎對抗S族,而最後個格局都變細咗,原來只係一場宇宙家暴,但係Drifter既出現確實有D驚喜

The New War本身個規模應該係再大D
而家睇返,Operation: Scarlet Spear原本可能係屬於The New War既一部分
可能因為當時疫情問題搞到D嘢打散曬
因為有咗aya所以prime甲復刻密過以前
撇除新prime出頭幾日
基本上現有prime甲你要叫過200係無咩可能(水魚例外)
賣下mod,賤賣下甲武其實都夠生存

劇情個人其實對new war真係無feel
對比second dream / the sacrifice真係有好大距離
架railjack都唔知鋪咗塵幾耐
Scarlet Spear 同 Orphix Venom 都係啦
P武長未復刻既都貴架
d料要打double嗰堆閪武
又或者啱啱靈化嗰堆武/riven
熟Mod仍然都唔明白點解可以賣幾千P
其實我整咗把舍杜
舍杜真係幾強
依家主武曼受歡迎係邊把?
Dente 個本魔法師其實係咪好撚勁?
熱門武器又高傾向嘅紫mod洗到靚屬未會貴
舍杜打低lv關真係幾方便
托里德
dante係勁在234技 1技係用嚟換技嘅
其實幾百把武器
你鍾意用又打得出傷殺到怪咪係勁武
dante唔理其他嘢
淨係招4技俾到全隊4萬幾overguard我覺得已然好撚過份
未用過dante打科研
dante而家對我嚟講係t0 槍架
仲駛乜用1技
dante冇1技真係唔算咩大問題
你要佢1技都係想觸發D書MOD回下D藍、開234技暢順D啫
回藍你靠電氣浮囊專用技能MOD+均衡點MOD一樣做到

1技換返D加傷害嘅技能,傷害效益高過你用原本嘅1技

除非係其中一個科研負面詞條,否則可以依靠空戰武器做固定武器配置 (1技換成補給機幾乎可以永續空戰武器嘅彈藥量)
靈化武 P版武可唔可以靈化
暫時仲刷緊虛空魂嘅MOD
有冇人知心道源件刷咩任最快
次次打隔離庫都係出心意源件
同埋仲想問咩Actwing武現時受歡迎?
通常你地用邊種Actwing飛?
可以
心道源件打隔離庫等級2隻機甲必跌
自己鍾意
我Actwing用ITZAL
我都係用ITZAL
咁Actwing武呢
Covid 星祖母有個Item修補家庭關係有咩用?
如果系列任務順序係咪New War完之後就扎日邁太空船靈化,跟住G族同C族故事先到Duviri paradox?
唔小心開咗牆中人任嚟打劇透咗1999啲野
archwing我用amesha
archwing武fluctus mausolon都ok
一般情況下我會揀amesha
打夜靈、蜘蛛嘅時候先會揀itzal用3技吸戰利品

識用一定用amesha
新手𠴱時好鍾意用佢 未打sp前佢其實接近無敵
但個操作手感真係幾勸退
估唔到有人玩到咁專精
larkspur prime

鬼佬真係好癲
呢個諗法都好有趣
清用開邊把空戰武
同朋友打深研玩但丁都想輸出下
我琴日先係日任用JCB買過game都仲好順利
今日再試同一張卡已經被話唔接納
係咪日任已經唔可以碌海外卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞