GUNDAM SEED系列討論區24

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
尋日去豐洲睇4DX,感覺真係好正,香港最多只有MX4D。
說明書只係講終端機點黎同IJ係終端機整
冇人話係成立初就整
佢嗰度寫莉古絲老豆死後古蘭爾派推舉左莉古絲做領袖
如果話係古蘭爾派自作主張去整而莉古絲係唔知情
係講得通但就好似唔太合理
不過我主要都係想講莉古絲唔係純隱居係有兩手防備
就算當ij呢一part唔關莉古絲事
三隻大魔呢d都好難同佢脫離關係
但佢明面上唔出手 aa眾又各散東西
最後先令到阿斯蘭覺得留喺奧布促進唔到世界和平返plant幫手
有兩種可能性
一,莉古絲避世嗰陣另一方面繼續統領住古蘭爾派
二,莉古絲避世時暫時退咗位

乜露娜有咁愛阿真弟弟咩
Destiny時期,明明知道晒所有嘢
但又冇同過阿真弟弟講過

阿真弟弟殺完妹仔美玲
露娜又會愛上殺人兇手
呢啲簡直係唔合理

阿真弟弟

中村你都好夠膽打上司

蘭,你一開始唔去追尋你所謂的正義咪冇事囉

兜咁大個圈返AA 又要受重傷 卡卡個心好痛

ZAFT被人講幾句就信佢哋
做個好聰明嘅棋子
反而唔相信一直以來嘅戰友
呢啲係蘭 你自己攞嚟衰

之前鬧准將 喺對方傷口灑鹽
到佢失去時 先知後悔
雖然准將冇事啫 但你仲敢唔敢再講呢啲說話
lm
簡單講下個條友
只係交過手一次印象
條友連其實基本google search下都會有資料既都會錯
柒佐開始死兜
幻想咩正唔正史 試圖用其中一種講法當晒全部
之後就無限扯遠 講緊一隻game就叫人另外一隻game都點點點
人地一開始放過佢 佢就食住上
錯撚佐就會搵藉口兜 之後就話證明佢有玩過 人地冇玩過
唔知咩邏輯黎
老屈你雞蛋裡挑骨頭
唔識日文扮識日文 唔識翻譯扮識翻譯
而且好明顯露晒底 根本唔係咩老fans
最後比我儲埋一野收佢皮 佢就冇再出過聲

當初我以為佢一次半次 原來佢慣犯黎

有興趣可以睇下
一人幾隻超難玩戰棋
https://lih.kg/BoeLdJX

睇下我有冇老屈佢

乜仲未嘈完
條友比其他人屌爆啦
唔搵都唔知原來又一件敗將
記得佢之前都比人點過名恥笑
佢D留言係幾癲下大隻字體+loop幾次cap圖駁返你轉頭
博你唔撚識會縮
上次佢同我拗譯名都係咁
清濁音擺明唔識 點譯做廣東話又唔知
最後連有冇人用開都錯到離晒譜
邊個贊卡 冇人識你
過佐廿年終於知點解佢成日要撻朵
因為有柒頭叫錯
所以有時唔肯定/記得中文點譯
用番日文一定冇死
其實卡卡有冇能力
將蘭升埋做准將

同好兄弟基拉平起平坐
所以我都唔明佢對真既愛係點黎
電影入面可能要focus落基拉同莉古絲
所以阿斯蘭同卡嘉蓮基本上已經係完成型角色
阿斯蘭私底下調查咁多野理論上係卡嘉蓮approve
姐係佢地兩個對於呢班人已經有兩手準備
阿斯蘭我覺得佢係太有主見 唔會盲目跟隨個勢力點諗就照做
一旦搵到佢覺得啱嘅野就去做發覺佢跟住個上司有問題就即刻想跳槽

可能阿斯蘭頂唔順要隱姓埋名
覺得太想親自做好d野
不過佢咁醒都會俾議長呃到
係zaft見到唔對路
又同AA打
又咁耐先閃人

佢重傷係自己攞嚟
可能係呢下佢先清醒咗
之後SF先追返卡卡
留係奧布做特務

諗起seed佢話自己冇左前未婚妻
係因為自己係笨蛋
呢句apply返俾SD既佢就好岩了
因為卡卡戒指都除埋
突然覺得咁樣先make sense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞