GUNDAM SEED系列討論區24

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
到而家都甩唔明到底係幻象粒子好似影分身咁有攻擊力
定係佢真係快到咁
真果下自己攞黎賤
走過去挑釁阿斯蘭

今日去大阪 一落機就衝左去睇
一句都唔識 不過勁撚正
阿真弟弟好開心
殺左Freedom

而家阿真弟弟回望返
佢係咪會認為呢件事係佢一生中最錯的事
其實議長先係真正有洗腦能力嘅accord
seedd 真 雷同阿斯蘭都比佢成功gaslighting到
L 唔會 因為隔離會有個更癲既人 正常A 會冷靜左

K慘死 A就一定發癲
C慘死 A 同K 應該會重啟創世
追得切
仲有無場刊賣架
你講漏左
准將有乜冬瓜豆腐

蘭同阿真弟弟都係會CLS
如果卡嘉蓮或者莉古絲死 我覺得精神崩潰嗰個會係基拉先
基拉由seedd小說補完到電影一開波都仲迷惘緊議長係唔係啱
係中間可能係兩澤寫到一半就走左福田冇料收科就直接將foundation整到係logos式極端分子去執行議長個計劃
其實seed同seedd個尾一貫都有小小係咁
個背景涉及個論理道德太難描寫就直接將反派推到最極端方便正派討伐
隻蟹好似變態
票房26億啦
套野都唔洗識聽
又真,基拉係感情用事啲

不過卡死既話,佢仲有莉古絲做精神支柱同埋安慰佢,應該唔會太癲

莉古絲死既話要睇下蘭既友情修正拳仲work唔work
不過咁講
如果反派實力 係劇場版 前段 黑騎咁既實力 VS 新自由既話
基蘭發癲都無咩作用
唔係SEED 芙蕾死咁 天意vs自由發癲仲可以嬴既級數

成套SEED世界觀就係每2年 前面既機唔upgrade就變電子垃圾
我覺得seed入面d新人類包括accord同調整者都流流地
完美調整者都係基拉老豆個科學研究database入面理論值嘅完美 某程度上都係一種統計學
基拉老豆都唔知原來foundation個蘿莉baba同莉古絲老母有另一個database可以整到8個同等or超越完美調整者嘅人種
人算不如天算 如果其他人刷首抽某項基因天賦異稟都唔出奇
好似穆個老豆咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞