GUNDAM SEED系列討論區24

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
不過有電池戰機喺背後Backup
命運點屈都有個譜
有鳳凰已經任用大技啦
但凰牙用蛇未有火鳳凰

拎咗火鳳凰之後的凰牙
冇其他數據武器
諗緊聽日在大阪睇4DX 定16號等埋特典先
淨係想睇一次?
香港先第二次
大阪4DX 有seed freedom 既好似得一間?我搵ToHo 好似冇
果期笨大應該係想推00
所以就放置到依家

兩個用大絕一定會兩敗俱傷
菲林好似吸引過立牌不過唔知派晒未
佢太賣得唔乘勝追擊其實講唔通
而且可以多線展開
Up乜係命運幫脈衝叉電
搞錯咗sorry
可惡!畀返啲錢同經驗我!
巴哈見到
> 發佈之後怎麼都沒下文了
> 有說大概哪一年會出嗎
SEED劇場版的歷史

2006年 5月,發表"X" plosion GUNDAM SEED企劃,其中重點為SEED劇場版製作決定,
松竹方面表示已經排入2007年放映預定中
2008年 3月,兩澤千晶表示劇本依然製作中,因為身體因素延遲但企劃還在進行中。
4月,被認為是福田與兩澤支持者的吉井孝幸離開SUNRISE社長職位。
6月,福田表示已拒絕過由其他劇本家代替兩澤的提案。
2009年 1月,福田己津央表示近期會有發表(不過結果當年3月發表的是00劇場版)。
6月,宮河恭夫表示SEED劇場版依然是評估中狀態。
Animage7月號訪談表明SEED劇場版依然製作中之後,就沒有在官方媒體發表言論,僅在個人專欄提到依然努力製作中。
12月,福田表示參加其他作品的工作。
在此階段,世間幾乎視作SEED劇場版已經白紙化胎死腹中。

2010年 鋼彈模型30周年公式紀念曲Imaginary Ark,西川表明此曲本來是要用在SEED劇場版。
2011年 大河原邦男表示SEED劇場版的8成機設早已經交稿。
10月,為紀念SEED10周年,發表由福田擔任的HD Remaster版製作計畫。
2016年 兩澤千晶過世。
2021年 SEED20周年紀念,上海的等身大自由鋼彈像活動發表GUNDAM SEED PROJECT ignited(等同15年前的X" plosion GUNDAM SEED已經自然消滅),開幕影片中福田表示做為企劃核心的劇場版製作中。

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=109&snA=61503
快手比佢合體
你當Accord 機係iPhone 15,
命運同脈沖係update 咗IOS 同換咗電iPhone 13 ,
自由同正義就用係base on iPhone 13 出嘅iPhone SE,
類似咁(?)
快啲減價
d個時已經因為佢老婆搞到一獲泡
都仲咁堅持
而且個時唔止係seed劇場
個排已經唔見佢有咩job
佢仲要死攬 上面就送佢一程
真係愧對當年aa班fans
不過佢係賣得但搞臭自己
好過隔離自己ff埋標題
但上面完全冇人諗住陪佢癲
得閒x上面圍爐
愛妻號呢家野可圈可點嘅
事實證明有金主支持就有得傾
專心版權好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞