[I/A] FE Heroes 火焰之紋章 (20) 唔中課到中

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔係廢
可以一用
加速cordelia其實好難用
首先近戰 血同守備不能太低
攻更加唔減得
變相得返魔防可以減
Inferno/連戰好多敵人 唔係單靠第一擊就殺到
加速38速 但勇槍-5速
Net 33 食埋飛刃先39
未去到可以瘋狂追擊既地步
即係攻立未能發揮到
除非你改A技做飛燕/鬼神飛燕

所以我覺得要加攻好過加速
加攻食埋飛刃 去到53攻
用相性情況下
可以一擊殺到68血40防既紅色
或46血30防藍色

如放棄相性用鬼神
可以一擊殺到60血40防紅色
或58血30防藍色

咁我而加減血加防 飛槍嚟講佢勁定月長石勁?
cordelia加速減防可以換火槍+
有53攻,食埋飛刃44速,基本可以追到所有人,可以當勇槍用
(首先你要有火槍條友)
2技配drag back避敵人埋身就得,咁減防好過減魔防

cordelia 40血+25魔防,44速冇人追到,紅法冇可能殺到相性,藍法都要食齊4buff嘅linde先殺到,如果換走相性,咁連未食buff嘅nino都頂到1下
當然,有多餘hinoka俾cordelia食飛刃舞嘅話,咁同隊就多數唔會有雙飛刃舞,但食飛刃紋都42速,只要唔係要頂啲+10 linde都頂得掂

敵人係勇書哥?揾大家姐揸旭日劍頂啦

都唔同用法
cordelia係hit and run打法,用勇槍/火槍連擊避免受傷
月長石係高防硬頂,仲有b技要用攻立,裝drag back會低血時會受反擊而死殺唔到人,但咁就增加俾敵人魔法攻擊風險,而佢又低魔防

養起呢兩隻都唔難
cordelia最低消費只係食隻3星村人同求其1招鼓舞3/或食大家姐飛紋
月長石就食攻立3就用得,食唔食埋月虹就隨你鐘意
當然,有多餘hinoka俾cordelia食飛刃舞嘅話,咁同隊就多數唔會有雙飛刃舞,但食飛刃紋都42速,只要唔係要頂啲+10 linde都頂得掂

黑田巴打睇黎好憎大家姐
唔揸劍都已經被人秒
仲要大家姐揸劍

都唔同用法
cordelia係hit and run打法,用勇槍/火槍連擊避免受傷
月長石係高防硬頂,仲有b技要用攻立,裝drag back會低血時會受反擊而死殺唔到人,但咁就增加俾敵人魔法攻擊風險,而佢又低魔防

養起呢兩隻都唔難
cordelia最低消費只係食隻3星村人同求其1招鼓舞3/或食大家姐飛紋
月長石就食攻立3就用得,食唔食埋月虹就隨你鐘意

你睇我個box都知我咩技都無肥
恁恁下都係留返等zephiel同xander復刻算

黑田巴打睇黎好憎大家姐
唔揸劍都已經被人秒
仲要大家姐揸劍

記錯顏色相剋,自膠
要揾卡米拉(斧)去頂先啱,31魔防
只要唔係加攻iv鬼神月虹奧義鼓舞兼食埋騎刃嘅完美勇書哥,卡米拉就頂到(唔洗換深綠斧或相性,卡米拉魔防真係好勁)
btw 多左個諗法
我隻加速二家姐/加速est可以用火薙槍
食完飛刃舞
二家姐52攻43速
est 56攻39速 A技用飛燕就45速
btw 多左個諗法
食完飛刃舞
二家姐52攻43速

好鬼多飛槍
4星+10 Est可能係最強之一
btw 多左個諗法
食完飛刃舞
二家姐52攻43速

好鬼多飛槍
4星+10 Est可能係最強之一

正打算+10
依家個倉都可以+7了
btw 飛行角我差tana同神威子就儲齊哂
我心目中嘅完美飛隊
cordelia(加速減防)
火槍+ 龍裂 reposition 相性 引込 飛刃舞
卡米拉(加攻減防)
勇斧+ 龍裂 拉後 飛燕 引込 飛盾紋
大家姐
旭日劍+ 月虹 拉後 獅子 救援 飛刃紋
神威子
刃書 月虹 reposition 飛燕明鏡 攻立 飛盾舞

係係差飛盾紋同神威子未有
其他我只要有毛同狠心俾俾cordelia食咗我唯一一隻hinoka就得
幾時派大英雄有飛x舞啊屌
我心目中嘅完美飛隊
cordelia(加速減防)
火槍+ 龍裂 reposition 相性 引込 飛刃舞
卡米拉(加攻減防)
勇斧+ 龍裂 拉後 飛燕 引込 飛盾紋
大家姐
旭日劍+ 月虹 拉後 獅子 救援 飛刃紋
神威子
刃書 月虹 reposition 飛燕明鏡 攻立 飛盾舞

係係差飛盾紋同神威子未有
其他我只要有毛同狠心俾俾cordelia食咗我唯一一隻hinoka就得
幾時派大英雄有飛x舞啊屌

一早應該要派飛舞啦屌
Hinoka 5星限定,點抽啊
依家都諗緊砌第二隊騎隊,但飛隊我都仲未真係齊人齊技

依家我用緊嘅飛隊(只寫改咗嘅技)
hinoka 体當 引込
cordelia 引戾 引込 攻舞3
卡米拉 引寄 引込
蛋米拉 刃書+ 月虹 飛燕3 綠書殺3 飛刃紋

卡米拉 引寄 引込

嘩 兩藍兩綠
撞到連戰既hector應該好痛苦
我仲有啲五星飛,二家姐同一擊脫離女

都係抽神威pool抽出嚟,藍色,識飛,5星

卡米拉 引寄 引込

嘩 兩藍兩綠
撞到連戰既hector應該好痛苦

蛋米拉高防,夠血射死hector,但之後會殘血,之後就要用卡米拉打蘇飛亞

神威子pool苦主

黑田巴打睇黎好憎大家姐
唔揸劍都已經被人秒
仲要大家姐揸劍

記錯顏色相剋,自膠
要揾卡米拉(斧)去頂先啱,31魔防
只要唔係加攻iv鬼神月虹奧義鼓舞兼食埋騎刃嘅完美勇書哥,卡米拉就頂到(唔洗換深綠斧或相性,卡米拉魔防真係好勁

呢個真.
果日比7場勇書哥恰到嘔, 嬲嬲地sort下有乜高res綠色可以用黎頂下,
忽然驚現隻首抽-def +res 萬年倉管大波

34res如果再加飛盾, 勇書哥再多buff都未驚過,
不過都係要學drag back走佬
當年我係用卡米拉打贏3龍將hard

三龍將係咪左邊有條窄路個個?

得隻兩星三龍將

神威子pool苦主

唔好放棄,飛隊冇佢就唔完美
新加入既玩家
唔會知當時呢個大英雄戰有幾難
依家打 點打都贏
個陣 nino隊都未成隊
隻鬼神勇弓瘋狂掃走玩家既體力水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞