[I/A] FE Heroes 火焰之紋章 (20) 唔中課到中

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
得返一隻攻立肥 唔夠用

抽神威子個pool
一車車攻立狗糧

你老闆今次仲唔入5000內
btw 最近諗起 勇槍武器 有招b技好適合
就係村人donnel招drag back
打完人 拉後 (其實係要佢退後個效果)
其次係高飛車 隻女飛馬
招hit and run
打完人 自己退後

分別在於 即使你一野殺唔死敵人
因為拉後左 方便隊友補刀
hit and run就有機會被人追打返轉頭

最重要係 食donnel唔肉痛
女女做狗糧要考慮一大餐

呢招的確有D underestimate
我阿妹一路用緊, 金毛nino都試緊用呢招

最近睇過呢條友4隻飛兵有3隻都學drag back,
就知有古惑
https://www.youtube.com/watch?v=cj9iKw54kFU

睇黎大家毫無興趣
留返啖氣算

玩得兩個月既新手表示想知 尤其係差違 唔太知咩嚟

差違真係無乜見人,我都唔知點解

要控血既強化火薙槍+低血量切反
血量低過50%時
攻擊敵人時 自身絕對追擊 敵無法追擊

其實呢招好勁 不過又要控血 所以幾難發揮

我覺得應該無火薙槍效果?
差違係會俾人反擊,只係你強制double人地咁解

sorry你岩
切反 高血量反擊技
差違 低血量強制追擊技
breaker 高血量強制追擊+敵無法追擊技

應該係 感覺似攻擊回合既切反
但效果應該係一半既breaker

唔洗sor,討論下姐
我玩到宜家都無用過呢招,三個發動條件太難達成
講起差違
除左超慢速坦比較岩用之外
Lyn都算係比較岩用,佢武器有攻立效果,如果用獻身控血,攻立加差違基本上就等於勇者效果,亦都方便俾人救援。不過講係咁講,都係無乜用

左面我明
右面點解係攬住
講起差違
Lyn都算係比較岩用,佢武器有攻立效果,如果用獻身控血,攻立加差違基本上就等於勇者效果,亦都方便俾人救援。不過講係咁講,都係無乜用

倉務部高級主管lyn
講起差違

倉務部高級主管lyn

我女神
可惜我個隻減速

左面我明
右面點解係攬住

我貼錯左draw back to drag back
講起差違

倉務部高級主管lyn

我女神
可惜我個隻減速

我女神2,
不過我直情無
想問一個drag back問題
如果 我隻飛馬裝左drag back
係河上面 打一隻步兵 假設打唔死佢
咁 戰鬥後會點移位
1)飛馬向後退一格 隻步兵唔郁
2)飛馬同步兵都唔郁
3)飛馬退後一格 隻步兵被人拉落河浸死左

求解答
睇黎大家毫無興趣
留返啖氣算

玩得兩個月既新手表示想知 尤其係差違 唔太知咩嚟

差違真係無乜見人,我都唔知點解

要控血既強化火薙槍+低血量切反
血量低過50%時
攻擊敵人時 自身絕對追擊 敵無法追擊

其實呢招好勁 不過又要控血 所以幾難發揮

我覺得應該無火薙槍效果?
差違係會俾人反擊,只係你強制double人地咁解

差違3係
50%血以下,自己發出攻擊時,敵人反擊可能嘅話,絕對追擊

我只諗到兩隻角色適合:
chrom:高防低速守備醒覺,低血時可以有breaker效果之如,又高防到唔會因為敵人反擊反死,打唔到兩次(連擊時開到天空嘅話可能仲多血過攻擊前)

凜:武器內附攻立,一技轉攻擊醒覺3,配差違變16攻嘅勇劍 ,仲要低血時包斬死啲高速劍
高手向地獄級發動條件技能
依家d inferno 咁變態
點滿足咁多條件
btw 最近諗起 勇槍武器 有招b技好適合
就係村人donnel招drag back
打完人 拉後 (其實係要佢退後個效果)
其次係高飛車 隻女飛馬
招hit and run
打完人 自己退後

分別在於 即使你一野殺唔死敵人
因為拉後左 方便隊友補刀
hit and run就有機會被人追打返轉頭

最重要係 食donnel唔肉痛
女女做狗糧要考慮一大餐

乜唔係校服嚟嘅咩,我啲cordilia ,卡米拉,hinoka,全部都係drawback,方便打完之後再配reposition/拉後脫離危險範圍

仲有係飛隊用drawback唔會俾啲山崖頂住

用drawback時注意:
我係飛兵,敵不是飛兵
我 水 敵
咁我行一步插佢
如果插得死佢,我就會drawback退後
如果插唔死佢,我就退唔到後,因為敵人入唔到水
山崖都一樣,插騎兵時要注意埋樹林
用一擊脫離就唔會有呢個問題

媽我得左喇
講起差違

倉務部高級主管lyn

我女神
可惜我個隻減速

減速用攻醒差違咪啱囉
高速就用飛燕,一擊脫離

媽我得左喇

加攻減防
差少少中頭獎
講起差違

倉務部高級主管lyn

我女神
可惜我個隻減速

減速用攻醒差違咪啱囉
高速就用飛燕,一擊脫離

咦又好似係喎

媽我得左喇

加攻減防
差少少中頭獎

唔怕喇,用唔到都可以用黎收藏嘛
同場加映
講起差違

倉務部高級主管lyn

我女神
可惜我個隻減速

減速用攻醒差違咪啱囉
高速就用飛燕,一擊脫離

搞咁多 原來得lyn先用得到
用過lucina推分好過
fae 減血加防
iv唔差
但佢唔適合呢個版本既feh
綠龍 被屠龍劍一刀
速唔高 雙防偏高
步兵食buff又無騎飛咁勁
生不逢時 回復狗糧
fae 減血加防
iv唔差
綠龍 被屠龍劍一刀
速唔高 雙防偏高
生不逢時 回復狗糧

可能要等龍隊掘起先有機會上位
又或者直接等出一隻勁既綠龍算喇
講起差違

倉務部高級主管lyn

我女神
可惜我個隻減速

減速用攻醒差違咪啱囉
高速就用飛燕,一擊脫離

搞咁多 原來得lyn先用得到
用過lucina推分好過

原來我個隻減攻
出埋攻擊覺醒都係得47攻,喊出黎
等我打哂5關又all in 神威子先
fae 減血加防
iv唔差
綠龍 被屠龍劍一刀
速唔高 雙防偏高
生不逢時 回復狗糧

可能要等龍隊掘起先有機會上位
又或者直接等出一隻勁既綠龍算喇

綠龍勁極咪又係垃圾
要45血46防先唔會俾lucina一刀斬死(係一刀,唔洗連擊)
但邊有可能有咁高血高防
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞