[I/A] FE Heroes 火焰之紋章 (20) 唔中課到中

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有無人留到t20 要幾多分

無試,我估4850左右

咁算啦 安心降班
依家eirika好雞肋
夾落nino度
第三隻放再動(龍女/舞女/歌姬)
第四隻加分角
呢個陣會變成nino單核
一撞到秒唔到既紅綠色就出事
但我又想抽返勇書哥返騎隊
依家eirika好雞肋
夾落nino度
第四隻加分角

所以我先一直唔升Eirika
依家eirika好雞肋
夾落nino度
第四隻加分角

可愛就夠
抽刃書pool先定限定pool先
想抽刃書用黎改leon同老師
但係又好想要泳衣カムイ
但係又好想要泳衣カムイ

神威子
其他不了
但係又好想要泳衣カムイ

神威子
其他不了

好喇,專心抽神威子喇
儲下石先
如果你未夠 nino
可以攻下刃書pool 紅綠色
神威子就又j得又打得
如果你未夠 nino
神威子就又j得又打得

有2隻唔打得既3星Nino ,有隊差暗夜大哥既騎隊
唔同色既刃書係咪唔可以食架?
如果你未夠 nino
神威子就又j得又打得

有2隻唔打得既3星Nino ,有隊差暗夜大哥既騎隊
唔同色既刃書係咪唔可以食架?

紅食紅
藍食藍

步兵
紅色 tharja66=katarina66=celica65>lilina62=sanaki63
藍色 linde71=Delthea70>mae67=eggcina65=bridal caeda66
綠色 summer elise70=nino69>soren66>sonya64

數字係basic stat atk+spd
顏色就綠色>紅色>藍色 (個人意見)
騎法
紅色得leo 51
綠色得cecilia 57
藍色 ursula61 olwen(勇書妹)60
reinhardt 55 但勇書兄妹本身本書已經夠強勁
唔需要學刃書

飛法
神威子 藍色 31/34
蛋米 綠色 35/25

蛋米羸在綠色
但神威子先係標準學刃書既材料
依家eirika好雞肋
夾落nino度
第四隻加分角

可愛就夠

我阿妹+3, 連奴+2, 無得返轉頭了...
頭先第7場先黎D咁既野, 金毛nino amelia全反軍團無視森林狗衝,
仲要佢40速我隻44速連奴追唔到, 1hit又打唔死, 諗住今次仆街了
估唔到比斧殺阿褔救我全家
老老實實睇完lv40confess, 三個主角之中阿褔真係最正路同有火紋味.
呢2萬毛無用錯

騎法
紅色得leo 51
唔需要學刃書

飛法
蛋米 綠色 35/25

蛋米羸在綠色

咁姐係話而家既情況係組混合隊好過組騎隊?
Tharja/Catania+勇書哥+nino+光頭阿伯/Camus?
三主依家我覺得
alfon>anna>sharena

不過隻新重甲真係好屈
將重甲變成步兵 仲要屈森林bug
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打
屠龍刀同天空真係好高分,想俾6萬毛將chrom推上+3

有隻5星加速減魔防,點配技好?
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打

我覺得anna好打啲,可以攞嚟頂魔法師
騎法
紅色得leo 51
唔需要學刃書

飛法
蛋米 綠色 35/25

蛋米羸在綠色

咁姐係話而家既情況係組混合隊好過組騎隊?
Tharja/Catania+勇書哥+nino+光頭阿伯/Camus?

騎隊依然係主流
如果有非減攻iv既勇書哥
基本你騎隊已經成型
camus同xander都係大英雄 無就等復刻
兩個騎buff都係兩隻廢老身上 玩耐少少既玩家都會有一打廢老係倉

另外 飛隊係奢侈品
1)你要有蛋米/神威子
2)飛刃舞 要抽hinoka 得5星版
飛盾舞 要抽caeda 有4/5星版
或者得5星版既神威子 (第2隻)
3)想更進一步 要抽埋新飛馬tana 用黎拋隻再動角過河
4)其餘主力如 minerva cherche 唔係5星限定 就係要食5星狗糧 (勇斧+)
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打

得28res咋喎, 你比遠反anna
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打

高速,頂到一擊唔死就夠啦,之後就行過去斬死佢

利申:抽唔到hector,anna裝血仇幾好玩,橫掂一車車口一口一
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打

時移世易, 果陣人人當佢廢柴.
其實佢把劍招技同佢default招必殺技根本相衝, 腦殘設定

至於 你所講既混隊
唔知係唔係我先前講既nino隊
定係講緊新飛馬tana招c技
兩格內重甲/步兵系 可移動至tana附近一格
可以用黎跨地形殺人 再靠tana用移位技退後

長文慎入
初期未有改技 (3月中前)
有玩家發現nino本刃書潛力驚人
組左一隊nino隊出黎
當時主要成員係 aqua(再動+魔防舞)
搭eirika (武器自帶攻舞2 c技速舞)
配人人都有既sharena (主動攻應援 c技守舞)
開始秒天秒地

無aqua既玩家就用olivia(攻舞 再動)代替
eirika就搵d有守舞/魔防舞既加分角頂

到之後有得改技
就到nino effie team流行
因為effie自帶鬼神 配勇槍+同守備隊形
個攻擊力又係誇張到秒天秒地
nino係綠法 秒唔到高速紅劍/紅法
所以點都會入隻藍色counter紅劍紅法
競技場改計分之後(4月?) effie個移動力缺點被無限放大
nino effie隊就開始淡出
同時勇書哥出現 又救左nino隊一命
勇者武 配鬼神 配3格移動力法師
完全係屈機既存在
得少數魔防高既藍綠法有得擋/反殺
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打

時移世易, 果陣人人當佢廢柴.
其實佢把劍招技同佢default招必殺技根本相衝, 腦殘設定

幅圖經典

搞掂
近乎魔改
食材包括:
5* Klein
4* Subaki
4* Ursula
4* Palla
3* Gordon
3* Sully
三主依家我覺得

不過隻新重甲真係好屈

我一個月前升好哂3主
當時已經覺得男主最好打

高速,頂到一擊唔死就夠啦,之後就行過去斬死佢

利申:抽唔到hector,anna裝血仇幾好玩,橫掂一車車口一口一

公道d講,anna的確都係唔差
尤其是步兵斧其實唔係好多好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞