[IVE] i大討論區(16) 又開學了 !

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想問下果個去外國獎學金係咩黎?有無用?

賀維雅基金會獎學金就係比你去英國升學用
比百幾萬你去英國 包機票 住宿食野資助 自己諗下有冇用

不過要你老豆/老母其中一個係香港出世先得,唔係你爆4都攞唔到

IVE計GPA? 要幾多?

依層唔知wo , 但我諗都要幾高下

3點幾就好似有
但係讀完返黎香港呢度認唔認先

咁姐係上返LOCAL U好D?
我見上網搵唔到咩資料

有人夠拎呢個獎學金去英國讀cambridge oxford imperial college 同LOCAL U比又點比?
btw要自己報外國U 外國U出offer比你先算 如果唔係有獎學金都冇撚用
Ive level根本自修就搞得掂
阿sir嘅作用只係教你點樣易啲係ive嘅考試模式拎高分
反正過到75分就係A 入咩班有咩所謂

有好組員就夠,咩班真係無所謂

MIT/Design 冇 A 呢樣野,阿 sir 講到明唔會有 A,最盡都係 A-

有好組員就夠,咩班真係無所謂

呢個真,只要冇小朋友就夠

appeal完之後
全部科既分都唔變

sosad

點解我過左1個星期APPEAL都未有通知
有冇人知道英文RETAKE幾時可以報名?
雖然APPEAL左,覺得係會APPEAL到
但都問定先

+1

但都問定先

+1

我係收電話既
佢話係會出封信比你知結果

雖然佢都係電話到講左結果
但都問定先

+1

我係收電話既

巴打你指APPEAL結果會打畀你,同埋會出封信去屋企?
但都問定先

+1

我係收電話既

我1星期了,都仲未有通知
巴打幾日後通知你?
但都問定先

+1

我係收電話既

巴打幾日後通知你?

我18號中午去
今日下晝已經有電話到

打電話黎個陣佢話封信可以自己拎或者寄封信比我
我係電話到話寄比我
但都問定先

+1

我係收電話既

巴打幾日後通知你?

我18號中午去
今日下晝已經有電話到

我係電話到話寄比我

會唔會我份野仲有討論空間所以仲未打黎
唯有咁諗
但都問定先

+1

我係收電話既

巴打幾日後通知你?

我18號中午去
今日下晝已經有電話到

我係電話到話寄比我

會唔會我份野仲有討論空間所以仲未打黎
唯有咁諗

但想打去問下咩事未通知應該打去咩部門?
PART TIME BUILDING STUDIES 仲未有時間表
PART TIME BUILDING STUDIES 仲未有時間表

same
9月都黎
皇牌巴自己搞自去?
皇牌巴自己搞自去?

皇牌巴自己搞自去?

我用咗學校啲交流團

same
9月都黎

等開學前一日先出
皇牌巴自己搞自去?

之前有個巴打自己plan
皇牌巴自己搞自去?

喺咪日本
皇牌巴自己搞自去?

喺咪日本

職業訓練局學生舍堂(青衣) "繳費通知書及舍堂入宿之安排,請查閱閣下VTC學生電郵戶口。另8月26日(六)之迎生活動,為上午十時半於青衣THEi 禮堂舉行。" 去唔去好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞