邊間比較易貸款?就黎考慮跳樓

194 回覆
16 Like 6 Dislike
2張卡數做左分期先
中銀做債務重組拖長黎還
weland就應該無咩辦法

講真 千奇唔好借weland 一借其他銀行就唔會借比你 weland係銀行眼中係二 三線財務
巴打係公司話唔話到事?
如果話到,叫公司加大你個月薪/借幾個月糧幾個月,等你借到錢過依關

公司有錢會加返人工
家下無錢,CEO cofounder 個d連糧都無得出

你誤解我意思
我係指有無方法可以取巧d谷大你月薪,例如講好未來8,9,10月出2陪糧,11,12,1月變相唔洗出糧,又或者出完你比私低下比返公司/借比公司,至少做到你月結單到見到份糧係大左,可以用張月結單去借錢

[頭盔]當然,我唔清楚咁做有無犯法,所以你自己衡量應唔應該做同埋向相關人士查詢意見包括法律意見

我有考慮過,但唔係正路野所以無拎上黎講
但問題係要等多三個月先做到salary approval俾街睇。我等唔到
2張卡數做左分期先
中銀做債務重組拖長黎還
weland就應該無咩辦法

講真 千奇唔好借weland 一借其他銀行就唔會借比你 weland係銀行眼中係二 三線財務

個時諗住短期內都唔會借其他,
又急用。家下中晒招
雖然幫唔到你d 咩
但巴打你點呀?有解決方法未?
債務重整預每月人工3-4成黎拎還
還得曬大有人在 去銀行問下
雖然幫唔到你d 咩

好消息,已全部解決

另外加上APPROVE左一個BUSINESS IDEA,口頭講會落FUNDING
雖然幫唔到你d 咩

好消息,已全部解決

另外加上APPROVE左一個BUSINESS IDEA,口頭講會落FUNDING

恭喜樓主 最後點解決??
雖然幫唔到你d 咩

好消息,已全部解決

恭喜樓主 最後點解決??

搵到親戚金主,推個business plan 加借住錢我還債。
以後唔敢亂接job
樓主你tu I
差既錢仲係月薪 20幾倍
仲有一線財仔

其實已經念唔到仲有咩可能借到清數
試下ua 兄弟都可以既但係都可能超貴息
同埋你卡數都應該用盡哂,用經驗分享下信用額爆對tu好大影響,一路minpay tu十年都唔會升
樓主你tu I
仲有一線財仔

同埋你卡數都應該用盡哂,用經驗分享下信用額爆對tu好大影響,一路minpay tu十年都唔會升

已經清晒啦
樓主你tu I
仲有一線財仔

已經清晒啦

恭喜
樓主你tu I
仲有一線財仔

已經清晒啦

恭喜

多謝巴打們支持同俾專業意見
樓主你tu I
仲有一線財仔

已經清晒啦

恭喜

恭喜巴打

其實好人山
樓主你tu I
仲有一線財仔

已經清晒啦

恭喜

恭喜巴打

其實好佩服你
又話無家人?
樓主你tu I
仲有一線財仔

已經清晒啦

恭喜

恭喜巴打

其實好佩服你

比起呢度d 巴打小case啦
請問你幾多歲?
好佩服你呢d咁大膽嘅人
當d錢唔係錢咁, 借完又還,
不停錢揾錢,
無晒錢可以即刻東山再起

可唔可以share多d心路歷程

都30幾
始終一世人幾廿年,唔想打份牛工做死一世
心路歷程都好長wow,要講幾日
又話無家人?

家下唔包所有親戚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞