邊間比較易貸款?就黎考慮跳樓

194 回覆
16 Like 6 Dislike
老破咗唔係唔可以做director 咩?

上市公司唔得姐 唔通賣魚蛋都唔得咩
老破啦 我屋企人都係咁 其實冇乜分別 可能開頭有少少唔習慣囉
老破咗唔係唔可以做director 咩?

title係director,但手上無股份
睇哂,樓主你好神
我都係開細公司,都只係敢問外家借100k﹐而家緊緊頂得住
你一黎就300k

100K? 咁細生意穩穩陣陣做都無咩壓力唔錯
但100K就唔會問外家借,隨時去搵創業基金都R到,家下俾外家食住好慘
竟然冇一個REPLY係叫樓主去跳樓
我反而有興趣批係咩貨?

有冇樣睇下?
我反而有興趣批係咩貨?

有冇樣睇下?

燒毀左
好多人都建議做IVA
但IVA對將來開戶同信用卡都有影響?

有 大概5-7年後會出到信用卡 朋友經歷

建議你再借一筆大概清晒佢拉長黎還 沒有更好的方法
雖然有啲馬後砲,但係借錢做生意同借錢過大海一樣係搵命搏,一衰左就好大鑊
債務重組啦 ae還倒min pay之後可以傾分期
中銀+welend 26萬還10k都幾貴個息
睇哂,樓主你好神
你一黎就300k

但100K就唔會問外家借,隨時去搵創業基金都R到,家下俾外家食住好慘

一人公司姐,由freelance去到有自己的場
因為第一年未有稅單呀,借唔到錢
我外家對我幾好的,都唔覺得有比人食住之類
反正將來如果要買樓,都係要靠外家啦,隨便食住我啦
我諗起早排有個post有人話自己比人呃左唔知幾多萬又有幾多萬卡數要清,要自殺又盛咁,跟著成班巴打衝撚晒出黎又post自己戶口又話比錢佢留晒TG咁,連登實有人幫你嘅

不過佢係女仔

唔會諗有人幫啦,只不過有時真係灰到喊

我覺得你捱得過嘅
好多人都建議做IVA

tu i 收入唔穩定 無乜可能做到一筆清 連安信都未必肯 其他二財唔洗諗 啲息貴到傻
睇哂,樓主你好神
你一黎就300k

都幾無尊嚴喎ching
好好奇係邊類產品
睇哂,樓主你好神
你一黎就300k

都幾無尊嚴喎ching

外家一早知我同自己對垃圾父母反哂面
我係得返佢地做長輩&屋企人,我個個星期都返去食飯
尊嚴,WFC
竟然冇一個REPLY係叫樓主去跳樓

明顯地財經台無小學雞
我反而有興趣批係咩貨?

有冇樣睇下?

燒毀左

諗起個批貨,個班大陸仔是撚旦旦做出黎個hea 樣就嬲
好多人都建議做IVA

試左啦,兄弟都話暫時借唔到
btw,要還晒之後5-7年?如果我還6年未成50歲先出到卡
雖然有啲馬後砲,但係借錢做生意同借錢過大海一樣係搵命搏,一衰左就好大鑊

好彩咁大個人只去過澳門3次輸少少3萬蚊之後都無興趣賭
債務重組啦 ae還倒min pay之後可以傾分期
中銀+welend 26萬還10k都幾貴個息

專家都叫我做IRA.
睇哂,樓主你好神
你一黎就300k

可能你係埋頭苦幹型所以唔識
其本上你做半年公司有錢可賺,寫返個proposal搵人投資唔難

不過我都想有個外家食住我幫我買樓
當務之急係清卡數,其他果啲息口有限息,可以deal.

打去中銀傾下,可以重新評估過份還債時間表/ 加借清卡數。 Weland啲息好似都好高,幫民/兄弟果啲可能仲抵啲

I 一線財仔都有機會借俾你,可能係出銀行抬頭嘅支票,無現金落你手,但比起信用卡息真係還少好多。

你卡loan 9萬應該係透支到極限架喇,唔好諗翻身住,認輸清咗條數先,快嘅兩年就追返條數。

中銀問左唔會再借,家下諗辦法還左welend先做靚TU。下個月再問一線財仔全部一筆清就最好。

但問晒親友都借唔到4萬,我終於明白自己人緣有幾差

4萬都唔算多啦

咁都唔借

人就係咁,風光個時成日打黎
家下已讀不回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞