邊間比較易貸款?就黎考慮跳樓

194 回覆
16 Like 6 Dislike
其實都唔會跳樓既,但有時煩錢銀之後返到屋企見到個老弱老母感覺好無助
巴打 35萬其實好少
你有收入 幾年內實搞得掂 最多做多份兼職
千祈唔好諗破產 100%會後悔
巴打 35萬其實好少

係呀,儘量唔會搞老破
破產者,駛乜跳樓

香港地破產之後樓又買唔到,做生意又借唔到錢。返唔到身

老破後五年又一條好漢,無問題

5年內都唔可以創業,拎股份又唔得

我唔係俾負能量你 , 不過如果你接受唔到破產既 , 我諗你諗定揀邊度跳好d

好話唔好聽 , 你還完呢幾條數分分鐘都唔止五年啦 ( 你突然一帆風順果d唔講 )

仲要未計人地真係突然要你清左條數佢 (雖然正常都唔會 , 因為還minpay 果d先係大客 ) 我唔知呢個可能發生既機率高d , 定係你突然間搵到舊錢返黎還到機會大d

我都係果句 , 唔係俾負能量你 , 只係人生在世點都要諗定最越打算 , 未必事事如你意 , 解決到當然好 , 解決唔到都要去面對 , 而唔係跳樓算數 , 你都識講你有高堂 , 你死左銀行收唔到賣左條數俾財仔 , 好既就剩係喊打喊殺都已經夠煩 , 唔好既真係唔知會做乜 , 咁你屋企人到時點

你試下搵一線財務公司睇下佢地肯唔肯做先 , 老實講機會好微

利申 : 我都試過 TU I
尋日搵左UA但佢地話比較難做

今日再check moneysq
原來已經升左做 H
0拖欠
但16筆查詢
手頭上有二筆貸款,中銀同welend一共26萬左右,每月還約10k。另外citibank. visa + ae card大概9萬,還min pay都每月4k

每月現時還緊14K,加上家用5K,唔計返工搭車需要19K。但問題係現時月入15K,存款已經0。

本來幫一間startup做director ,等到公司拎到Funding就可以上返28K-30K。

呢個情況邊間易借到一筆清貸款?月薪25倍連UA都話困難,TU 應該係I

講真搵個朋友幫你搞掂啲咭先...因為好高息...
同埋唔好再簽....還Min Pay根本就唔係還緊錢....4000差唔多都係息....
樓主有冇樓?

可以做業主貸款

借業主貸款還左卡數先 卡數好撚高息

請睇 # 11
好耐之前有個類似post
最尾樓主好似返多份夜更文員,靠係夜更個倉訓最尾清晒條數(好似係)
見你上得連登問都知
破產啦,唔洗諗
每次查都會扣

查詢已去到12筆
好耐之前有個類似post
最尾樓主好似返多份夜更文員,靠係夜更個倉訓最尾清晒條數(好似係)

呢d真係勁
見你上得連登問都知
破產啦,唔洗諗

你個名
每次查都會扣

查詢已去到12筆

認真 , 如果你仲有h , 可以試下幾間一線 , 銀行就應該機會更低

btw 你今個月問左好多間 ?
TG 我教你做 poorguyla
市面上應該得1間一線做到大過25倍

已TG
每次查都會扣

查詢已去到12筆

認真 , 如果你仲有h , 可以試下幾間一線 , 銀行就應該機會更低

btw 你今個月問左好多間 ?

我都唔知點解咁多

3個月內問左BoC>welend>Aeon>Ua

安信無申請,電話問左最多月薪20倍
依d 借貸幾多厘息 成日覺得掙完都唔夠比息
破產者,駛乜跳樓

講真,試過,咪又係咁番身。遊戲係人定,自然有方法解決。
巴打 35萬其實好少

做生意 hi屎 其實又真係常事,經驗嘛!
我第一煲係hi 60幾萬, 最金個次300 幾, 講真唔想死就呃人o既,但捱過左番到身睇返其實都係經歷,冇之前o既失敗又學唔到咁多野去挑戰今天。
祝巴打捱過後風生水起!!! 加油!!
年青人果30幾萬就要生要死

做得咩director 人脈廣 搵啲親朋戚友一人幾萬都搞掂啦
破產者,駛乜跳樓

成世冇信用卡冇錢借😂😂
破產者,駛乜跳樓

成世冇信用卡冇錢借😂😂

唔好人云亦云啦 , 破過產既又拎到信用卡既大有人在 , 不論用資產定人工都會有機會批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞