邊間比較易貸款?就黎考慮跳樓

194 回覆
16 Like 6 Dislike
破產者,駛乜跳樓

香港地破產之後樓又買唔到,做生意又借唔到錢。返唔到身

老破後五年又一條好漢,無問題

成世冇信用卡冇錢借😂😂

唔好人云亦云啦 , 破過產既又拎到信用卡既大有人在 , 不論用資產定人工都會有機會批

aeon d 廢卡都計?
30歲人行出黎冇返張hsbc premier 都比人笑啦
做債務舒緩搞掂啦,全部正當金融機構唔通殺人放火燒你全家咩
點解咁夠薑借信用卡做生意
破產者,駛乜跳樓

香港地破產之後樓又買唔到,做生意又借唔到錢。返唔到身

老破後五年又一條好漢,無問題

成世冇信用卡冇錢借😂😂

唔好人云亦云啦 , 破過產既又拎到信用卡既大有人在 , 不論用資產定人工都會有機會批

aeon d 廢卡都計?
30歲人行出黎冇返張hsbc premier 都比人笑啦

你話信用卡咋喎 , aeon 又好 , enjoy 卡又好 , 而家人地唔收咩 ? 唔係信用卡黎 ?

如果照你咁講要用hsbc premier先唔俾人笑既 , 咁一日香港入面究竟幾多人會俾人笑先 ?
講真,好佩服巴打你
希望你捱得過呢關

題外話,想知道你欠債既原因係咩

因為有一排自己做trading,part日本partner
點知批貨比左錢起晒貨,但日本方面過唔到qc 就玩完

咁你第二度放唔返d貨?
定放埋都要蝕咁多?

同bandai 夾oem productor
product 有晒某動畫logo,有bandai logo。我地無法自己賣,俾bandai睇到就破產都得

個批貨已係大陸銷毀

一聽都似大生意
做到應該可以發達
講真,好佩服巴打你
希望你捱得過呢關

咁你第二度放唔返d貨?
定放埋都要蝕咁多?

product 有晒某動畫logo,有bandai logo。我地無法自己賣,俾bandai睇到就破產都得

個批貨已係大陸銷毀

Taobao 賣呀嘛
點解攪成咁

生意失敗
講真,好佩服巴打你
希望你捱得過呢關

咁你第二度放唔返d貨?
定放埋都要蝕咁多?

個批貨已係大陸銷毀

Taobao 賣呀嘛

幾萬個行李箱,要run網購都唔易
加上上海Bandai一定會check,check到就死硬
講真,好佩服巴打你
希望你捱得過呢關

咁你第二度放唔返d貨?
定放埋都要蝕咁多?

個批貨已係大陸銷毀

一聽都似大生意
做到應該可以發達

未至於發達,但起碼俾到首期
去搞左信用卡D 錢先拉

STARTUP 搞成咁真係唔好太大期望 到時無FUNDING 又一大堆債~
見你上得連登問都知
破產啦,唔洗諗

破產其實唔係OP想象咁辛苦咁難
反轉睇,可以由頭開始,前路重易行
好過一路有野拖住後腳
我諗起早排有個post有人話自己比人呃左唔知幾多萬又有幾多萬卡數要清,要自殺又盛咁,跟著成班巴打衝撚晒出黎又post自己戶口又話比錢佢留晒TG咁,連登實有人幫你嘅

不過佢係女仔
巴打 35萬其實好少
你有收入 幾年內實搞得掂 最多做多份兼職
千祈唔好諗破產 100%會後悔

做生意 hi屎 其實又真係常事,經驗嘛!
我第一煲係hi 60幾萬, 最金個次300 幾, 講真唔想死就呃人o既,但捱過左番到身睇返其實都係經歷,冇之前o既失敗又學唔到咁多野去挑戰今天。
祝巴打捱過後風生水起!!! 加油!!

其實本身有個plan係基於家陣間公司網路開新business,startup 只需要20萬,但如果老破就真係唔洗諗
我諗起早排有個post有人話自己比人呃左唔知幾多萬又有幾多萬卡數要清,要自殺又盛咁,跟著成班巴打衝撚晒出黎又post自己戶口又話比錢佢留晒TG咁,連登實有人幫你嘅

不過佢係女仔

唔會諗有人幫啦,只不過有時真係灰到喊
依d 借貸幾多厘息 成日覺得掙完都唔夠比息

係呀,以前借citibank先息後本真係on9
我見過嘅真實例子
破產住公屋

依家5個物業揸手
我見過嘅真實例子
破產住公屋

依家5個物業揸手

破產後申請公屋會否有限制 
好多人都建議做IVA
但IVA對將來開戶同信用卡都有影響?
好多人都建議做IVA

一定有,不過你都I啦,仲諗呢啲做咩?
況且跳樓你都敢,破產你反而怕?
IVA你都諗,但唔俾家用你就唔得?

呢啲情況你可以上黎連登問,但最後最幫到你嘅都係你父母同親友。

如果你好似你咁講投資失利嘅大可以大大方方同屋企人講,佢地一定幫到你。
當務之急係清卡數,其他果啲息口有限息,可以deal.

打去中銀傾下,可以重新評估過份還債時間表/ 加借清卡數。 Weland啲息好似都好高,幫民/兄弟果啲可能仲抵啲

I 一線財仔都有機會借俾你,可能係出銀行抬頭嘅支票,無現金落你手,但比起信用卡息真係還少好多。

你卡loan 9萬應該係透支到極限架喇,唔好諗翻身住,認輸清咗條數先,快嘅兩年就追返條數。
好多人都建議做IVA

一定有,不過你都I啦,仲諗呢啲做咩?
況且跳樓你都敢,破產你反而怕?
IVA你都諗,但唔俾家用你就唔得?

呢啲情況你可以上黎連登問,但最後最幫到你嘅都係你父母同親友。

如果你好似你咁講投資失利嘅大可以大大方方同屋企人講,佢地一定幫到你。

屋企得個不良於行老母,一齊住都要交個公屋租金。而且搵唔到親友先上黎問,起碼呢個台我都見到唔少唔錯意見,有巴打真心打氣,起碼都有返少少warm既感覺唔會再諗跳樓
當務之急係清卡數,其他果啲息口有限息,可以deal.

打去中銀傾下,可以重新評估過份還債時間表/ 加借清卡數。 Weland啲息好似都好高,幫民/兄弟果啲可能仲抵啲

I 一線財仔都有機會借俾你,可能係出銀行抬頭嘅支票,無現金落你手,但比起信用卡息真係還少好多。

你卡loan 9萬應該係透支到極限架喇,唔好諗翻身住,認輸清咗條數先,快嘅兩年就追返條數。

中銀問左唔會再借,家下諗辦法還左welend先做靚TU。下個月再問一線財仔全部一筆清就最好。

但問晒親友都借唔到4萬,我終於明白自己人緣有幾差
老破咗唔係唔可以做director 咩?
睇哂,樓主你好神
我都係開細公司,都只係敢問外家借100k﹐而家緊緊頂得住
你一黎就300k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞