邊間比較易貸款?就黎考慮跳樓

194 回覆
16 Like 6 Dislike
我諗起早排有個post有人話自己比人呃左唔知幾多萬又有幾多萬卡數要清,要自殺又盛咁,跟著成班巴打衝撚晒出黎又post自己戶口又話比錢佢留晒TG咁,連登實有人幫你嘅

不過佢係女仔

唔會諗有人幫啦,只不過有時真係灰到喊

我覺得你捱得過嘅

希望啦
好好奇係邊類產品

好似好多人都好好奇
不過2年前簽既NDA , WFC!

其實係新世紀福音戰士既旅行用品 for 20週年
班仆街大陸人,叫佢做金色就出黃色
logo又歪9晒,用左成4個月先出到正確sample

點知大貨花晒,好多痕
債務重組啦 ae還倒min pay之後可以傾分期
中銀+welend 26萬還10k都幾貴個息

專家都叫我做IRA.

iva
離題問吓
借18萬 每月還款有1500係定息
其實算唔算高?一線財仔會唔會仲低息啲
tu grade尾嗰幾名
睇哂,樓主你好神
我都係開細公司,都只係敢問外家借100k﹐而家緊緊頂得住
你一黎就300k

100K? 咁細生意穩穩陣陣做都無咩壓力唔錯
但100K就唔會問外家借,隨時去搵創業基金都R到,家下俾外家食住好慘

一人公司姐,由freelance去到有自己的場
因為第一年未有稅單呀,借唔到錢
我外家對我幾好的,都唔覺得有比人食住之類
反正將來如果要買樓,都係要靠外家啦,隨便食住我啦

都幾無尊嚴喎ching

外家一早知我同自己對垃圾父母反哂面
我係得返佢地做長輩&屋企人,我個個星期都返去食飯
尊嚴,WFC

咁你又啱,呢個時候有人俾錢我,我扮狗都得
離題問吓

1500 x 12 = 18000 即係每年先收你10%

TU差黎講都算唔錯啦

welend每年收我18%
好好奇係邊類產品

好似好多人都好好奇

點知大貨花晒,好多痕

啲大陸人做野
你今次真係多得佢地唔小
btw卡數一定要盡快清咗先
個個月淨還min複息好撚襟計
咁落去唔洗旨意清到數
巴打,加油啦,好小事
我月入12k未扣MPF
每個月要還3間loan大約10k
信用卡min pay 約10k
仲未計保險同家用
好快冇事,加油!
巴打,加油啦,好小事
我月入12k未扣MPF
仲未計保險同家用
好快冇事,加油!

月入under 12但還over 20?
老破咗唔係唔可以做director 咩?

上市公司唔得姐 唔通賣魚蛋都唔得咩
老破啦 我屋企人都係咁 其實冇乜分別 可能開頭有少少唔習慣囉

無錯,老破好普通,我好唔少朋友都試過
從新開始反而好
其實當初點解會走到去welend借....

岩先銀行打黎r我借200k, APR 2-3%...

我有時覺得定期同銀行借平錢係必要(特別係唔等錢使個時)

點解? 攞去玩股票債券?
好好奇係邊類產品

好似好多人都好好奇

點知大貨花晒,好多痕

啲大陸人做野
你今次真係多得佢地唔小

中左唔少次招,係呢次大鑊
btw卡數一定要盡快清咗先
個個月淨還min複息好撚襟計
咁落去唔洗旨意清到數

我都知呀,但當你買支津路都要考慮既時候卡數有冇都一樣
其實當初點解會走到去welend借....

岩先銀行打黎r我借200k, APR 2-3%...

我有時覺得定期同銀行借平錢係必要(特別係唔等錢使個時)

個時收入都仲ok, 加上有少少急用就唔會諗到太多
巴打,加油啦,好小事
我月入12k未扣MPF
仲未計保險同家用
好快冇事,加油!

月入under 12但還over 20?

點解可以咁癲?
用卡套現金再拎黎用?
老破咗唔係唔可以做director 咩?

上市公司唔得姐 唔通賣魚蛋都唔得咩
老破啦 我屋企人都係咁 其實冇乜分別 可能開頭有少少唔習慣囉

無錯,老破好普通,我好唔少朋友都試過
從新開始反而好

4年之內做隻狗
之後任何loan都做唔到
將來買樓只可以 fully pay,
又唔可以出卡

可能有人覺得無野,但我覺得人生玩完
離題問吓

番夜巴打
我曾經都借p loan廿皮
巴打加油,過到呢關,我相信你就會好成功
真係唔會考慮破產

4年內連出境都咁麻煩,將來有咩事又唔可以借錢。連孖展好似都玩唔到
我都係定期同銀行借錢扔落股票度

但股市下跌你就死多幾錢重
巴打加油,過到呢關,我相信你就會好成功

多謝巴打支持
加油樓主 頂撚住
千其唔好搵二三線財仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞