邊間比較易貸款?就黎考慮跳樓

194 回覆
16 Like 6 Dislike
巴打係公司話唔話到事?
如果話到,叫公司加大你個月薪/借幾個月糧幾個月,等你借到錢過依關

公司有錢會加返人工
家下無錢,CEO cofounder 個d連糧都無得出
2張卡數做左分期先
中銀做債務重組拖長黎還
weland就應該無咩辦法
老破咗唔係唔可以做director 咩?

上市公司唔得姐 唔通賣魚蛋都唔得咩
老破啦 我屋企人都係咁 其實冇乜分別 可能開頭有少少唔習慣囉

無錯,老破好普通,我好唔少朋友都試過
從新開始反而好

4年之內做隻狗
之後任何loan都做唔到
將來買樓只可以 fully pay,
又唔可以出卡

可能有人覺得無野,但我覺得人生玩完

破產期內, 連的士都唔搭得先慘
一線銀行星展已經最易,星展唔得就唔駛諗銀行
做債務重組lo
做債務重組lo

如果2星期內都無咩進展會考慮IVA
一線銀行星展已經最易,星展唔得就唔駛諗銀行

UA都唔得...星展應該好難
老破咗唔係唔可以做director 咩?

上市公司唔得姐 唔通賣魚蛋都唔得咩
老破啦 我屋企人都係咁 其實冇乜分別 可能開頭有少少唔習慣囉

無錯,老破好普通,我好唔少朋友都試過
從新開始反而好

4年之內做隻狗
之後任何loan都做唔到
將來買樓只可以 fully pay,
又唔可以出卡

可能有人覺得無野,但我覺得人生玩完

破產期內, 連的士都唔搭得先慘

海外公幹又要申報,做管理層又唔得....
2張卡數做左分期先
中銀做債務重組拖長黎還
weland就應該無咩辦法

債務重組其實都影響好大
屌 同屋企講啦,你寧願破產定同屋企講樣衰一剎那

屋企幫唔到,你當我無屋企人啦
我同你情況都差唔撚多,不過我差銀行成50幾萬
又係做生意搞到成身債,個仔下個月都出世,公司成百幾萬貨仲未賣得出,真係唔知點算
日日都諗爆頭
又係做生意搞到成身債,個仔下個月都出世,公司成百幾萬貨仲未賣得出,真係唔知點算
日日都諗爆頭

你手上係咩貨?
問人借幾萬 all in 聽日700牛
日日都諗爆頭

蘋果周邊產品?

唔係
日日都諗爆頭

你手上係咩貨?

歐洲牌子護膚品
巴打 留你tg教你點做
巴打 留你tg教你點做

試下無壞

當無屋企人 咁俾咩家用

當無屋企人 咁俾咩家用

你追返post先,樓主阿媽不良於行
叫樓主破產既人係咩心態
35萬就破 根本係浪費人生

講真 你遲啲月入夠30K
借唔多月薪20倍咩

佢而家月入幾多唔係關鍵,關鍵在於無野抵押 tu 又花,無財務公司借俾樓主咁你借囉
巴打係公司話唔話到事?
如果話到,叫公司加大你個月薪/借幾個月糧幾個月,等你借到錢過依關

公司有錢會加返人工
家下無錢,CEO cofounder 個d連糧都無得出

你誤解我意思
我係指有無方法可以取巧d谷大你月薪,例如講好未來8,9,10月出2陪糧,11,12,1月變相唔洗出糧,又或者出完你比私低下比返公司/借比公司,至少做到你月結單到見到份糧係大左,可以用張月結單去借錢

[頭盔]當然,我唔清楚咁做有無犯法,所以你自己衡量應唔應該做同埋向相關人士查詢意見包括法律意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞