𝐘𝐄𝐍𝐀 崔叡娜 連登應援討論區 (1) Jigumi們愉快破產的一月

1000 回覆
29 Like 8 Dislike
都係唔得🙅
我覺得樂華真係可以發覺唔到問題㗎
屌連comeback showcase都可以炒成分鐘先修正

Twitter呢啲根本冇人會回報佢地知
得好少人察覺到呢個問題
然後大部分察覺嘅又覺得官方會整
得少部分可能會熱心報錯
重點係:
樂華根本冇任何明顯正式聯絡方法
根本搵唔撚到佢地
testing

<meta name="twitter:card" content="최예나 (@YENA_OFFICIAL) on X" />
<meta name="twitter:site" content="https://twitter.com/YENA_OFFICIAL/status/1748631454949789868" />
<meta name="twitter:creator" content="@YENA_OFFICIAL" />
<meta name="twitter:image" content="https://pbs.twimg.com/media/GEM5ltObIAAdelx?format=jpg&name=large" />
經過我一啲查證之後
我發覺係twitter入面search官方account
同埋用鴨名hashtag睇官方account都係正常
唯獨我哋係連登插入叫做twitter preview card嘅嘢(即係插入網址)
佢會顯示唔出,但係其他account反而正常無礙
目前仲研究緊點解決

btw有條link可以測試到咩link出到preview card,咩link唔得
https://threadcreator.com/tools/twitter-card-validator

你搵得到本身個官方?我得日本嗰個

同埋我signal都出唔到

同埋如果係插件問題冇可能上網都開唔到
其他就可以

我測試結果係twitter search正常
用連登或者signal插入preview card都失敗
利申browser用緊edge
Safari firefox 冇login係睇唔到official content

開心咗一秒,因為係signal上面試居然成功顯示到
但係連登試仲係唔得

係呢個post教將link入面x.com(或者twitter.com)
改做vxtwitter.com(或者fxtwitter.com)
https://www.reddit.com/r/discordapp/comments/173833x/twitter_links_not_showing_preview/
汁:reddit
睇到你講之後我都即刻試咗無login狀態入官方post
edge同你safari/firefox一樣係顯示唔出
然後我改成twitter vxtwitter 或者 fxtwitter 一樣出唔到preview
頭都大埋
我login咗都一樣search唔到
已經有一段時間係咁
似係Twitter有啲機制block咗
個結論暫時唯有係責任在於twitter啦
我再留意吓有咩方法可以retweet得出官方post先
屌好躁,我問咗幾個飯站
好多人都有遇到呢個問題
但叫佢哋幫手send email洗樂華又唔肯
佢哋出一個post其實就夠曬人數幫手

點解咁緊要係因為而家Comeback宣傳
官號本身推得最廣,而家等於斷手咁
好奇可能會變新入坑嘅,又搵唔撚到官號睇

為咗鴨寄個email出個post都唔肯
樂華自己搵職員聯絡Twiiter先可以搞掂

我睇唔睇到冇所謂
但宣傳減弱好撚唔掂啊
係要屌到樂華知道自己被人限制咗
佢哋班柒頭肯定唔知
要佢哋自己聯絡twitter report先得㗎
鴨鴨嘅Twitter被限制,根據樂華往績,佢哋好大機會唔知,想大家幫小小手話X佢哋知🙏🏼

1. 去日本官方fans club查問
https://choiyena.jp/main01/support01/

2. 寄電郵俾韓國樂華
yuehua_korea@naver.com

渣英範本:

我英文唔好但都盡力打咗,希望大家可以幫手做,真係支持鴨嘅唔會任得佢咁重要嘅宣傳期被限制Twitter,嚟緊二月又 DNA出,大家幫幫自己珍重嘅鴨🙏🏼🙏🏼
未搵到到更好嘅辦法之前,都嚮應巴打send咗封email嘈吓惡華
私人google呀outlook呀啲account都出齊
其實都幾sad,呢個preview card失效同無login睇唔到官方post
無理由對上幾個月都依家cb期間都無人發現架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞