𝐘𝐄𝐍𝐀 崔叡娜 連登應援討論區 (1) Jigumi們愉快破產的一月

1000 回覆
29 Like 8 Dislike

今日太多comeback靚圖,放返一張cute cute小惡魔造型先
暫時淨係聽咗title track,成首歌聽落感覺慢熱一啲
係粉紅元氣搖滾風,但似乎又嘗試同love war/wicked love暗黑鴨風融合
mv唔知點解令我聯想到似襧豆子揸炭治郎把刀打鬼
認真講就似係呼應返smiley hero,黑色服裝同列車鋪雪嘅景都似曾相識
咩風格都好,經過上次comeback之後睇到鴨可以重新振作已經好滿足
g持、加油,音源同專輯銷路都要一洗頹氣!
https://x.com/ChartsYENA/status/1746847053001392307?s=20
首先數據上係超越咗上一張嘅首日嘅
但係係咪刷新緊鴨個人歷史新高就未查到
我鴨最型~

型到呢
feel到鴨好enjoy今次style

https://x.com/5959by102/status/1746877988476743779
聽完
4首都正喎
the ugly duckling同我第一下聽snippet估計一樣有洋蔥
專輯最pick主打同呢首抒情搖滾b-side
話說啲數據記錄可以邊度了解🫡
咁睇幾樂觀!
希望真係大爆發到!
比較想知今次係韓國定日本做主力
定呢啲統計全部都係計韓國國內?
汁:ptt
https://www.ptt.cc/bbs/TWICE/M.1464382468.A.93A.html
HANTEO Chart (華語圈通稱H榜)

為韓國知名銷售通路商HANTEO,所成立之該通路銷售排行榜,也就是HANTEO Chart。

統計數據為韓國國內(海外少數)的HANTEO加盟店、銷量反應店所實際販售的專輯數量。

M!COUNTDOWN、音樂銀行、SHOW CHAMPION都是以H榜的數值為參考基準。

簡單嚟講h榜就係韓國國內專輯銷售反應
一啲數據上嘅嘢可以follow返twitter帶chart/data字眼相關嘅ac
呢張高質可愛鴨

Btw 咩係粉紅元氣搖滾風
我都好認同佢嘗試緊承接本身style再整啲突破
唔再純粹直接嘅可愛樂觀
仲會滲透有一種不屈進取嘅元氣感
整體嚟講我覺得合格有突
至少GM 同UD 都會係我好自然可以loop嘅歌
我反而諗緊點解佢本身好似勐緊石中劍
點解之後紅月會紅眼?

我覺得新風係必然,前三隻主力歌都係可愛活力風,今次點都要有轉變😂 佢一定會再出返smilely smartphone and HateR. 嘅曲風,時間問題only。
同埋我想補充多樣就係performances 嘅層次感
以前靠withorwithout 同lxxk 2 U 去撐起中間
我自己覺得係差咁啲
而家GM GD DU三首都好完滿咁替代到
無論係旋律、主旨、氣氛都更上一層

對於呢點我係覺得完美😍
咁circle chart標準啲定佢標準啲?
我見circle好似再官方啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞