𝐘𝐄𝐍𝐀 崔叡娜 連登應援討論區 (1) Jigumi們愉快破產的一月

1000 回覆
29 Like 8 Dislike
無,粉紅元氣搖滾風純粹我老作嚟形容鴨嘅風格啫
鴨主打曲風多數係搖滾就一定架啦
然後元氣係因為旋律走向係uplifting,比人感覺有活力
粉紅係鴨mv visual主色係呢隻色,so far撇除love war都依然仲用緊

我會諗鴨嘅可愛活力風同暗黑風,就好似佢solo風格嘅雙股螺旋dna咁
如果一味繼續smiley, smartphone 同 hate xx唔係唔好
對於路人嘅話,自我重覆可能會聽悶聽厭
而直接銳改暗黑風個期嘅love war亦都比人覺得急進
市場角度嚟計,可愛活力風行主打,再嚟至少一首暗黑風b-side係最穩當
因此今次直接交到fusion新風格嘅貨,我覺得鴨已經好清楚自己嘅方向
我諗純粹好似melon同bugs之類嘅關係咁囉
一個chart標準或者公信力多少都好睇人
我自己就幾個chart結合睇,應該會有比較宏觀啲嘅市場印象
第一張張有啲似刺客信條
第二張

https://x.com/_gugumi/status/1746800897768955991
入黎支持下你
9oodnews full sets

Lm
今日先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞