[隨意分享]去福岡玩幾日

338 回覆
626 Like 24 Dislike
唔驚地震咩
Lm
你想要啲咩brand?
今次九州旅程我Tosu 同呢個都有去,呢個完勝Tosu 。就算唔計cash coupons ,隔離重要5層aeon mall ,行多兩步重有幾層嘅depo sport 。
我都好鍾意大濠公園,呢區好chill好舒服
你應該搭咗唔係直接去博多嘅?

直去博多總站嗰隻應該冇事發生
Live 咗
More
樓主呢
起身搵食 最簡單就係毒丁專用嘅松屋

點餐機買飛睇mon等叫號 就算唔識日文或者毒到唔肯見人都好適合

其實我真係好鍾意飲面豉湯

食完記住拎餐盤去指定地方唔好留喺枱 呢啲連鎖餐廳多數都冇樓面

冇咩特別嘅公園 只係有啲似人中極度等波多野結衣嗰度啫

單車代步好常見 所以有唔少單車場泊車
放上去就會lock前轆 攞車嗰陣就埋去「咪錶」結算
但其實有唔少人會搏大霧輕輕放喺個kick上面扮泊車博泊霸王車或者畀少啲
設施嘅場都好啲 會有食蕉巡
好快就會幫你泊返好
路邊就除咗黑點就未必會成日有警察或者督導員睇住喇

睇地圖見有個嘢叫樂水園 一於睇下咩料先

隔籬係一座住吉神社
神主不思議事件簿個PO度神主有提到 鳥居正中係神明通道 所以不宜停留
見到有人企喺鳥居下面正中影相 果不然係韓國人嚟
大家都注意下喇 影就旁邊或者前面多啲啦
正下方中間睇嚟會於禮不合

睇嚟重有新年參拜氣氛
唔知佢哋係唔係都係去到十五先算淡呢
btw樓主今次去幾多日
今日成人式,有得睇和服妹豬
以前搭過冇咁嘅情況,都係嗰個車站等唔知係咪有幾班唔同。不過司機要上爆人都算,最難頂都係個on9家庭,博多站應該全部人落車急乜啫….
喺日本獨遊嘅時候我真係日日食松屋
清咁有錢住嗰間酒店
魚生刺身都無食?
點解唔對自己好d?!
早餐啫
試過喺稚內市區朝早搵嘢食都係得麥當勞松屋呢啲連鎖餐廳有早餐食
真係特別係廚房入面嘅連豬
下星期去咩都未plan 留名偷睇
月尾去,平平地都只會住膠囊酒店算
認到樓豬間酒店
唔算遠
又平又大,一兩日唔清潔房其實ok
下個禮拜去 留名

樓主淨stay福岡only?
福岡都用到suica?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞