「求救」 情侶傾到生仔問題

377 回覆
27 Like 1724 Dislike
所以要係世界第一有錢地方先生得仔?
先唔理你個濕疹

想唔想生呢啲睇時間因素,到時你條女大左到30歲,發現如果唔生就冇機會,同埋見到啲friend個個生哂,出黎見親面都係成班老母喺度講湊仔經,到時你條女就會開始想生

我阿嫂結婚既時候講明唔生,我阿哥冇乜所謂,但後尾都係3張幾既時候就生翻件出黎
劣基因仲生屌你老母
咩年代 仲有人覺得細路可愛 見到細路嘈就想大巴煎落去
二次投胎
有錢就生
無錢就問準左個細路想唔想捱窮先
幻想到同啲仔女一齊打機 假日出去玩好開心
屌樓主典型冇腦男人唔適合生仔果d 嚟
樓主會當睇唔到打機d野就條女做晒,然後條女日日發脾氣就上嚟開post 圍爐
「細路好得意想一家人一齊出去玩」最多維持到中學前,之後你唔好咁大期望,十幾歲後仲有好嘅關係好難得

有效期同養隻狗差唔多
重糖
與其你要先經歷
0-6歲換尿片飲奶成日喊
6歲搵小學
8-12歲升中學試
16-18歲DSE試

其實你只會有唔夠6年可以同佢打機(當中仲有2 年係小學時期係亂禁制無技巧可言)
仲未計錢

與其咁你會唔會教你老婆打機/搵個陪你打機既老婆可能會更幸福
你將洗比細路既錢洗落老婆度佢應該會好開心咁同你打一世機
有濕疹都生仔
你都幾賤
你有冇同你老豆打機同去旅行先
講人工身家未
自己開心就得☺️
你好自私
女有濕疹→情緒病→輕生念頭→輕生
常見路線
你咁咪滑坡囉
好撚on9
一句覺得可愛就想咇件出嚟
請你唔好咁撚自私
唔係青蛙現象咩
香港都唔生得

其實世界上9成地方都唔生得

有人講世界上頭1% -2%有錢人 已經係月薪2萬左右 香港輕鬆達到

香港有免費嘅醫療同免費嘅教育 已經吊打世界上大部份國家

就算喺英美 你讀公立學校都係食得屎

但係喺香港好多讀公立學校嘅人都上到大學 而香港嘅大學

咁細一個城市竟然有三間都係前100名

啲人講嚟講去都係冇民主啫 但可能唔係個個人都想要民主

有啲人只想要良好嘅醫療同教育就夠

唔好下下都政治行先
生仔貪可愛貪一齊打機 笑死
認同,係我眼中可愛嘅細路仔只定義為有禮貌又靜嘅小朋友
可惜而家好多老豆老母都唔撚識教由得啲細路仔尖叫發脾氣,見親呢啲生蕃真係好撚想煎鳩佢地幾巴
乜都係假
濕疹底都生直頭好自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞