「求救」 情侶傾到生仔問題

377 回覆
27 Like 1724 Dislike
點解
都唔知點解咁多人拍拖唔一早傾定生仔問題
我識我男朋友頭一個禮拜
佢已經知我係無論咩情況都唔會生仔 有咗都會落
接受唔到就下個 直頭唔好一齊
以結婚為前提嘅就一定要傾 臨結婚/結婚先知對方點諗就喊都無謂
我都寧願佢係咁 至弊佢真係認真想生個仔出嚟培育成才咁 即係我唔係唔鍾意小朋友 而係當中要付太多心機時間我又冇十足嘅把握真係做得到 十月懷胎生出嚟唔聽話 真係命都少幾年
你想內射就講啦 條叫女食藥
所以連登仔話生仔要考牌真係冇講錯架 唔係個個父母都識得尊重同支持自己個小朋友 行行出狀元 如果佢真係打機有天份 真係未必個個會支持自己個小朋友打到faker咁 呢一代小朋友唔逼得架 老師都唔敢逼得佢哋太緊 溝通好重要 唔係要個小朋友成為父母想要嘅人才 係要佢哋成為自己想成為嘅大人

雖然咁講會比人屌 但我覺得如果反而幫啲細路plan定哂將來讀咩 職業做咩嘅家長唔應該生 好似已經掌握哂小朋友嘅人生咁 而唔係睇佢能力去到邊 自己興趣係咩而揀
係兩件事 順產生會盆底肌鬆弛都係事實
唔係剪完陰道口縫返佢就無事架
本來我都唔係好鍾意小朋友,但係好似為生而生,大生完之後自己又變得好鍾意

搞到而家好鍾意小朋友
到時班女join唔到就好冇癮
佢父母最後悔
一定睇老婆意願
生仔真係好傷身
唔好咁多幻想啦
你生出嚟包可愛?
仲想同佢一齊打機 show唔show你阿
聽落似樓主要消化自己其實心底唔想生多啲
上多d連登諗下第時個仔有機會變連登仔咁你就唔會想生
笑死
好有畫面啊

濕疹
溝仔/女都有困難
係啊 生完真係有紋
我睇過幾個人都係咁
我冇生
可能係你劣質基因, 你女友唔想同你生姐
領養解決大半啦
有冇錢先
你唔生邊個洗碗掃地倒屎
你條女唔識諗
有錢就唔會殘啦
你檢討下
想知頭十頁答過樓主嘅
有幾多個係結咗婚有生仔
屌 睇漏左濕疹底
咁幾有錢都無用
你有女朋友算執到咪要求咁多
最簡單諗自己:

如果第時生出嚟果個所有狀況同自己一模一樣,你覺得生好定唔生好?

覺得ok 嘅咪 go go go同女友傾
覺得大大鑊嘅就唔好

有自己童年打底做對比,千祈唔好好似以前果代咁諗住生嚟 “補返自己人生未能完成嘅各種遺憾/錯誤選擇” 就得。
有呢種諗法係會一齊仆街的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞