「求救」 情侶傾到生仔問題

377 回覆
27 Like 1724 Dislike
呢方面達唔到共識就建議分手,唔好嘥大家時間。
會幻想到同啲仔女一齊打機 假日出去玩好開心

要點無視生仔女嘅痛苦先會諗到呢啲好處

首先頭十年你都冇得同佢打機,因為你玩嘅嘢唔會啱佢玩,佢玩嘅嘢又未必想同你玩
頭六年假日出去玩都係虐待自己,又要帶水帶片,香港啲路又窄又多火車頭,你揸架bb車都好似玩阻礙賽咁,個仔女唔肯行/訓咗又要抱,又要長期睇住佢以防佢周圍走,同佢互動又要彎腰/踎低,勁傷身體,唯一唔使擔心嘅就係佢一定要出街,唔出唔放電喺屋企會發癲

仲未計唔肯做功課,唔肯學嘢,偏食,一兩個月病一次,濕疹一年至少爆四次,控制佢用電子設備,冇人湊佢頭三年冇得去旅行,三年後有得去都要帶埋佢,而且好多嘢都唔玩得,plan行程都要就晒小朋友。有長輩湊都未必係好事,湊法一定有分歧,大部分夜生活都要停,因為小朋友十點前要訓

上述嘅嘢已經冇講到錢,講埋錢仲有一大堆嘢煩,你話條女都想生就冇得講,生完最多一齊後悔。樓主係咪預自己唔使湊請工人湊晒/老婆全職湊自己甩身,到自己想同佢打機同佢玩嘅時候先出現,定係諗住一生就可以生個十二歲又聽話嘅小朋友?
咁你同佢講,你唔介意我出去搵第個女人生仔咪得囉。
唔肯生仔嘅女人,千祈唔好要,都唔知係咪佢玩到生唔到。
你老母閪 搵過個
異性戀只能傳宗接代
退一萬步唔講經濟能力/政治環境/教育問題
淨你有好嚴重濕疹都咪鬼生啦
又唔係唔知有幾辛苦
真係好好奇
佢地係咪真係會覺得自己個b好得意
好心你咪害人啦
既然明知自己有濕疹,點解仲要生?
放過個女仔啦屌你老母
女人真係大部分都自撚私同鍾意跟風
你條女對你都算好,嚴重濕疹都同你一齊
中,仲想嫌三嫌四
生係英美其實都唔代表冇煩惱
咁咪重讀
自己廢又要政府幫手埋單咩 資本市場黎架
小學雞發爛渣咁
識諗嘅唔會係香港生
不過其實出到去唔代表對下一代好 根本好多地方都係成個社會出晒事 香港就一定死先 外國就仲有時間養多幾代
分手啦,生仔喱樣唔夾就收得皮
有副作用架
有好多復發個案
而且呢個係每次都打,打到死
治標唔治本
痴撚線
無人想一直打到死
好似激素咁
好返停左 - 又爆發,仲要爆得更嚴重
好明顯你同女友唔夾,建議分手,免得日後結婚家嘈屋閉
依d人生大事早d傾嘛,拍左幾年先傾,人生目標唔同分得
真係會 開晒ig po相 喺屋企玩都要po幾十條story
唔得意嗰啲得百幾follower
都係老豆老母朋友比面fo 平時碌到啲相都唔會想like
真係得意嗰啲成幾千fo
剪陰同女性漏尿係2件事黎嘅
除非你認為陰道同尿道係同1個窿

btw 拍拖前就已經要傾好生唔生啦
你仲要玩4-5年咁耐
夠唔夠錢?請工人幫手,仔女大個有自己房,呢啲基本嘢 。濕疹處理返好啲先,下一代食你啲廢基因真係好慘
一睇到有濕疹底就直接負皮 垃圾基因咪撚害人啦
其實有冇考慮過領養?不過係建基於你說服到你女朋友接受有一個小朋友嘅前提底下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞