「求救」 情侶傾到生仔問題

377 回覆
27 Like 1724 Dislike
搵代母
跟住佢會話你諗嘢太悲觀
真係
到時生完個閪鬆撚哂 個肚皮又鬆又有紋
而且可能會一路肥落去減唔番之前咁
佢又開始將個重心放喺小朋友度
而呢個時候你開始事業有成 公司多左妹豬埋身
對住屋企個年老色衰嘅另一半 仲有照顧細路呢啲19瑣碎野
自問可唔可以keep 到繼續愛你老婆唔出軌先
呢啲都係啲女人最大concern

唔好睇啲明星生完之後仲keep 得好好 全部都係錢換番嚟架 你俾唔到你老婆呢啲就唔好叫佢生
睇番身邊啲人都知 冇生過嘅女人個樣係keep 得好過啲生過嘅同齡人
好撚正
算啦 連登8-9 成係社會失敗者 佢哋想自我絕育都絕對明白既
建議唔好生,一黎你有濕疹
個小朋友憎你一世
二黎2人無共識,生左只會後悔,同害左個小朋友
細路仔可愛都係可愛幾年
兩歲開始已經識扭計鬧情緒
識得講嘢就會駁你咀
你自問耐性好唔好?識唔識情緒管理?
教細路同老婆有分歧嗰陣你哋會點解決?
係咪接受到人生以後所有決定同時間都以小朋友為先?
唔好淨係因為細路得意 想同佢哋玩就諗住生仔
生仔係一世 你要負責一個人嘅人生至少十八年
仲要如果個小朋友有咩殘障缺陷 你就要照顧佢一世
攝高枕頭諗清楚先好講想生仔
濕疹真係好痛苦 你仲要係嚴重嗰type
既然你咁鍾意小朋友
就放過你女朋友 搵個想生仔嘅結婚
然後領養囉
真 啲社會垃圾以為自己嘅失敗係因為生係香港
實則生喺第度佢地仲生不如死
你淨係諗同佢地玩 好可愛
你唔諗下要餵奶 要換尿片 佢會扭計
俾幾百萬供書教學 同佢一齊做功課做到好夜 又補習 到時你老婆因為小朋友揀學校stress到爆好難相處
你到時冇得再同fd出街 好多限制
男人唔會?
男人就唔撚慘既?
屌你老母個個當撚曬男人任勞任怨咁
男人就唔使理自己形象?
屌你老母
就係你哋班仆街搞到咁撚多男人自殺死
又話男女平等?依家上上下連登都冇埋啦係咪?
香港好多讀公立學校嘅人都上到大學
香港得18%既學生上到大學
仲有上唔到嗰啲咁點? 政府有冇理?
分手啦屌你
搵個蠢西同你生囉
冇錢嗰啲咪會後悔
男人老狗幻想個程度仲離地過女人
你老婆仲似男人過你
唔該你檢討下,死乸型
你咪人版囉
邊個生就邊個話事
未必係自私問題
大部分都係智力問題
有智力識得諗後果就唔會生
有濕疹唔好生
有邊個想晚晚都搽cream先瞓得覺
絕症嚟架!
首先啦 而家出生率下降 加埋asso 一早唔係18% 唔知你條數點來

其次邊個同你講 一定要上大學?

台灣就係最好例子 鳩起大學 100%大學率又點? 啲人人工有高啲?

香港做譚仔都高過台灣大學生收入又點計?

每個地方都有競爭架啦 如果有競爭就唔生得仔 咁世界上無咩國家生得仔 包括英美

自己廢是唔怪得人 每個地方都有低下階層

個個都做管理層 高薪厚職就天下大亂啦
仆你個街有濕疹底仲想生仔,咪撚害人啦你條陷家產
講得出覺得細路可愛都係淨係玩 唔係負責湊果個
香港嘅未來靠你啦
想個細路憎佢一世咪生
拍拖之前就傾掂先啦
係唔係都食咗先咪出事囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞