「求救」 情侶傾到生仔問題

377 回覆
27 Like 1724 Dislike
最撚慘係生嗰陣有錢,生完冇耐出事冇哂錢
屌你老母臭閪 使唔使咁撚惡啊 好明顯打錯字啦 講到自己唔會打錯字咁樣 一嚟就屌鳩人哋乜撚嘢鄉音 你冇撚柒鳩閪嘢呀?定係你個腦俾個屎眼坐鳩住閪咗?真係黐撚閪線
知道聽日係星期一辛苦啲,定係生仔辛苦啲
領養
有幾個同事 啲細路都係幾歲到小學咁大
其中有兩個老母 話有得再揀一定唔生
其中有個虔誠耶撚 話後悔生
冇聽過有人話好開心慶幸自己生咗
生咗嘅一律都話幻想破滅
樓主想要件玩具玩就要自己條女埋單

生仔唔止陀九個月+剪下面,仲有無數咁多副作用(包括但不限於子宮脫垂、漏尿、產前產後抑鬱),唔好彩嘅工都冇埋

睇死樓主就算生咗都係乜都旨意晒個老母,逼到佢做全職主婦,自己就淨係識陪細路玩嗰啲人黎

最後:為咗幫樓主生件玩具出黎,條女付出咗成個人生
由你講唔羸人就係到發悔氣可見

一定唔係靠你先囉
我又冇返悔氣不過費事傾姐
我都預咗唔係靠我呀 咪啱囉 bingo
所以咪靠你囉
係錢問題
嚴重濕疹可以打生物製劑 藥到病除
屌你就算要仔女都揀領養啦
生嘅話老婆又要受苦,仔女又要受濕疹困擾一生,你都仲咁自私堅持要生真係正仆街,生完肯撚定老婆仔女都憎死你遲早妻離子散
連登仔全部已結紮
我媽真係有咁講 佢話我諗野唔可以向好方面睇嘅咩 跟住我話 生仔咁大件事梗係要有兩手準備架啦 佢仲話養兒防老 生出嚟如果係有特殊需要嘅話 防唔到老仲要照顧返佢成世
樓主:生仔是為了一齊打機
建議分手 放過你女朋友
你淨係幻想好嘅野
唔好嘅野你又有無諗過?

女人生完唔止乳房下垂
肚皮仲會dur落嚟又鬆又摷皮
就算生完紥肚同努力做gym
都要起碼半年先有番條腰

仲有生完個幾日控制唔到失禁同惡露呢?
你係唔係忍到核突幫佢換床墊?
佢谷奶谷到乳房脹痛係咪你幫佢按摩?
佢坐月成個人又腫又殘又論盡個陣
你會唔會嫌佢煩?

仲未計生完個兩年
半夜無得訓要兩公婆輪流餵奶換尿片…

不如你諗下呢啲情況你點面對
先好決定生唔生
你咁撚on9 都係咪撚生好啲
生小朋友出黎就係為左同你一齊打機呀?
我就一定支持嘅
濕疹嘅BB不知幾可愛
第時大個
兩父子一邊一齊打機,一邊R到成個梳化都係皮
老婆睇到個畫面十分暖心
人係去到咁上下年紀突然父愛 母愛爆哂出嚟 仲要呢幾日聖誕節 一家大細出去玩係幾溫馨嘅 但佢哋喺屋企係點你可能未必知

如果要生 建議樓豬諗下第時結婚兩公婆做野 定你一個人做野 老婆留喺屋企湊仔 啲家務點分配 雙方兩老會唔會幫手湊孫 啲錢夠唔夠用 你知依家啲小朋友個個都有興趣班 如果你有哂成盤計劃咁同你女朋友講 佢應該都會放心啲 淨係想有個小朋友陪玩 係女人都唔敢生

見咁多頁啲人都鬧你 我又鬧過 講返啲建議希望幫到手
咁佢可以有完結自己生命嘅方法
老婆朋友生咗個仔
完全拎哂老豆老母個樣衰樣係面到
死魚眼 豬膽鼻
個細路睇落勁似猩猩
見親都好想笑
其他理由乜都假淨係濕疹咁撚大主因你都說服唔到自己嘅話,唔該早日放返你女友出公海唔好害人同害下一代
養貓養狗算啦屌 唔好撚害鳩左下一代
覺得啲細路仔好可愛
貓貓狗狗可愛好多又乖好多
領養代替購買
其實話要生既人究竟有咩正當理由去生仔?
依家講緊你要帶一個新既人黎到世上
佢唔係你既附屬品, 唔係你既擁有物, 係一個獨立既人

如果因為覺得細路得意/家庭觀念等等而逼一個人誕生於世上
根本就係極度自撚私既行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞